EurActiv: Υποστήριξη Ιταλίας σε Γιουνκέρ για την προεδρία της Κομισιόν

EurActiv: Υποστήριξη Ιταλίας σε Γιουνκέρ για την προεδρία της Κομισιόν

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Η Ιταλία περνά στο στρατόπεδο υποστήριξης του Ζαν-Κλοντ Γιουνκέρ, ακόμα ένα πλήγμα για τον Κάμερον», επισημαίνει σημερινό δημοσίευμα στη διαδικτυακή πύλη EurActiv, το οποίο αναφέρει ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση, με την υποστήριξη της Γερμανίας, στρέφεται προς την ικανοποίηση του ιταλικού αιτήματος για αλλαγή πολιτικής από τη λιτότητα στην ανάπτυξη.

Ενδεχόμενη συμφωνία θα εδραίωνε την υποψηφιότητα του Γιουνκέρ για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, παρά την αντίθεσή της Βρετανίας αναφέρεται, ενώ επισημαίνεται ότι ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Ματέο Ρέντσι έχει καταστήσει σαφές ότι θέλει να δει αύξηση της ευελιξίας στους κρατικούς προϋπολογισμούς.

Σύμφωνα με ανώτερο Ιταλό αξιωματούχο, ο Ρέντσι δεν έχει ακόμη αποφασίσει ποιον θα υποστηρίξει για την προεδρία της Επιτροπής, αλλά θα επιμείνει ότι ο υποψήφιος θα δεσμεύεται για να προωθήσει πολιτικές υπέρ της ανάπτυξης και της απασχόλησης.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Ιταλός υφυπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Σάντρο Γκοτζι ανέφερε σχετικά: «Δεν επιμένουμε για συγκεκριμένο όνομα, θέλουμε όμως δεσμεύσεις σχετικά με τις πολιτικές προτεραιότητες. Θέλουμε όποιος γίνει πρόεδρος της Επιτροπής, συμπεριλαμβανομένης της υποψηφιότητας Γιουνκέρ, να δεσμευτεί για τις πολιτικές προτεραιότητες της απασχόλησης, της ανάπτυξης, της ενέργειας και των θεμελιωδών δικαιωμάτων», είπε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή