Συνάντηση Κάμερον-Φαν Ρομπάι για την προεδρία της Κομισιόν

Συνάντηση Κάμερον-Φαν Ρομπάι για την προεδρία της Κομισιόν

42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

O πρωθυπουργός της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον, ο οποίος αντιτίθεται στην υποψηφιότητα του Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, θα υποδεχθεί τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν φαν Ρομπάι τη Δευτέρα στο Λονδίνο προκειμένου να του εκφράσει τις επιφυλάξεις του.

«Ο πρωθυπουργός θα εκθέσει την αντίθεση της Βρετανίας—την οποία συμμερίζονται τα τρία μεγαλύτερα κόμματα- στην υποψηφιότητα του Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ και τους δισταγμούς μας για τη διαδικασία των επικεφαλής υποψηφίων» ανέφερε σήμερα ένας εκπρόσωπος τύπου της Ντάουνινγκ Στριτ.

Ο βρετανικός Τύπος εκτιμά ότι ο Χέρμαν φαν Ρομπάι δεν έχει σήμερα «άλλη επιλογή» παρά να προτείνει στους επικεφαλής κρατών και κυβερνήσεων να δώσουν το χρίσμα στον Γιούνκερ την 26η και 27η Ιουνίου στη σύνοδο κορυφής των Βρυξελλών.

Έπειτα το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θα πρέπει να αποφασίσει για την πρόταση αυτή κατά τη διάρκεια μιας συνόδου της Ολομέλειας στο Στρασβούργο την 15η Ιουλίου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή