Υπέρβαση πλαφόν στις κοινωνικές δαπάνες της Βρετανίας;

Υπέρβαση πλαφόν στις κοινωνικές δαπάνες της Βρετανίας;

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΛΟΝΔΙΝΟ. Κατηγορηματικά απέρριψε χθες τα σενάρια που τη θέλουν να υπερβαίνει τα όρια, που η ίδια έθεσε, στις κοινωνικές δαπάνες, η κυβέρνηση Κάμερον.

Τη διάψευση αυτή προκάλεσε η αποκάλυψη, από το κρατικό δίκτυο BBC, εσωτερικών εμπιστευτικών μνημονίων της κυβέρνησης, σύμφωνα με τα οποία η αύξηση του κόστους των Υπηρεσιών Απασχόλησης και Υποστήριξης Αναπήρων (ESA) καθιστά αναπόφευκτη την υπέρβαση των ορίων στις κοινωνικές δαπάνες.

Για να εξασφαλίσει την επιπλέον χρηματοδότηση αυτών των ζωτικής σημασίας τομέων, η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Κάμερον θα πρέπει να προσφύγει στο Κοινοβούλιο, μόνο αρμόδιο να εγκρίνει υπέρβαση προϋπολογισμού. Τον Μάρτιο, η πλειοψηφία του βρετανικού Κοινοβουλίου υπερψήφισε τη θέσπιση ορίου στις κοινωνικές δαπάνες στα 119,5 δισ. στερλίνες. Από το ποσόν αυτό εξαιρούνται οι κρατικές συνταξιοδοτικές δαπάνες και ορισμένα επιδόματα ανεργίας.

«Εχουμε λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα, ώστε η υπέρβαση του προϋπολογισμού κοινωνικών δαπανών να μην καταστεί αναγκαία. Κάθε άλλο σενάριο είναι εντελώς αυθαίρετο», δήλωσε εκπρόσωπος της Υπηρεσίας Απασχόλησης και Συντάξεων.

Πίσω από την παρούσα κρίση βρίσκεται η αδυναμία της ιδιωτικής εταιρείας Atos, που είχε αναλάβει το έργο της έγκρισης αιτήσεων αναπηρίας, να εκπληρώσει τους όρους του συμβολαίου της, οδηγώντας σε μεγάλες γραφειοκρατικές καθυστερήσεις. Η Atos είχε συστηματικά υποβαθμίσει τον αριθμό των δικαιούχων αναπήρων, όπως και το κόστος θεραπείας και διαβίωσής τους. Το συμβόλαιο της εταιρείας έχει έκτοτε ακυρωθεί.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή