Ουκρανία: Ελεύθεροι τέσσερις παρατηρητές του ΟΑΣΕ

Ουκρανία: Ελεύθεροι τέσσερις παρατηρητές του ΟΑΣΕ

44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τέσσερις παρατηρητές του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ), οι οποίοι είχαν απαχθεί τέλη Μαΐου από τους φιλορώσους αντάρτες αφέθηκαν ελεύθεροι, ανακοίνωσε σήμερα ο Οργανισμός.

«Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι 4 μέλη της ομάδας μας που εδρεύει στο Λουχάνσκ (στην ανατολική Ουκρανία) απελευθερώθηκαν έπειτα από 32 ημέρες αιχμαλωσίας» ανέφερε η αποστολή του ΟΑΣΕ στην Ουκρανία στη σελίδα της στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Facebook και στο λογαριασμό της στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter.

Ένας ανταποκριτής του πρακτορείου Ρόιτερς είδε τους τέσσερις παρατηρητές- τρεις άνδρες και μία γυναίκα- να οδηγούνται από βαριά οπλισμένους άνδρες στην είσοδο ενός ξενοδοχείου στο Ντονέτσκ.

Εκείνοι βγήκαν από το αυτοκίνητο, αντήλλαξαν χειραψίες με άλλους αντιπροσώπους του ΟΑΣΕ που τους περίμεναν και μπήκαν στο ξενοδοχείο.

Πρόκειται για τη δεύτερη ομάδα παρατηρητών που απελευθερώνεται. Μια πρώτη ομάδα παρατηρητών, που είχαν απαγάγει νωρίτερα οι φιλορώσοι αυτονομιστές, είχαν αφεθεί ελεύθεροι τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή