ΚΟΣΜΟΣ

Συγχαρητήρια Κάμερον σε Γιούνκερ

sygcharitiria-kameron-se-gioynker-2032358

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον και ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, που επελέγη από τους ηγέτες των χωρών της ΕΕ για την θέση του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, θέλουν να συνεργαστούν προκειμένου να βελτιώσουν την ανταγωνιστικότητα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ανέφερε σήμερα ένας εκπρόσωπος του Κάμερον.

«Ο πρωθυπουργός χαιρέτισε τη δέσμευση του Γιούνκερ να βρει μία καλή συμφωνία για τη Βρετανία και ο Γιούνκερ δήλωσε ότι δεσμεύεται να βρει μια λύση στις πολιτικές ανησυχίες της Βρετανίας» ανέφερε ο εκπρόσωπος σε ένα δελτίο τύπου. Ο Κάμερον τηλεφώνησε στον Γιούνκερ για να τον συγχαρεί που επελέγη για την θέση του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Εντωμεταξύ το Βερολίνο θα κάνει ό,τι μπορεί προκειμένου να κρατήσει τη Βρετανία στους κόλπους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφανγκ Σόιμπλε σε μια συνέντευξη που παραχώρησε στη βρετανική εφημερίδα Financial Times. «Ιστορικά, πολιτικά, δημοκρατικά, πολιτισμικά, η Βρετανία είναι απόλυτα απαραίτητη για την Ευρώπη» υπογράμμισε ο Σόιμπλε ενώ προσέθεσε ότι η έξοδος της Βρετανίας από την Ένωση είναι «αδιανόητη».