Βρήκαν 30 πτώματα μεταναστών σε αμπάρι

Βρήκαν 30 πτώματα μεταναστών σε αμπάρι

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΡΩΜΗ. Τριάντα πτώματα μεταναστών σε αμπάρι αλιευτικού εντόπισαν το βράδυ της Κυριακής οι άνδρες της ιταλικής ακτοφυλακής που ανέβηκαν στο σκάφος προκειμένου να βοηθήσουν τους πιο ευάλωτους από τους περίπου 600 επιβαίνοντες. Η προϊούσα κατάρρευση του λιβυκού κράτους διευκολύνει τις αναχωρήσεις χιλιάδων προσφύγων και μεταναστών με κατεύθυνση τις ευρωπαϊκές ακτές.

Χθες και σήμερα αναμενόταν να φθάσουν σε ιταλικά λιμάνια τρία σκάφη του ιταλικού ναυτικού τα οποία μετέφεραν ή ρυμουλκούσαν περίπου 1.000 μετανάστες έκαστο.

Οι αφίξεις έχουν προξενήσει συνωστισμό στα κέντρα φιλοξενίας στις ιταλικές ακτές, ακόμη και στα κοιμητήρια. «Δεν μπορούμε να αντιμετωπίσουμε αυτό το έκτακτο περιστατικό μόνοι μας», είπε ο Λουίτζι Αματούνα, δήμαρχος της σικελικής πόλης Ποτσάλο, στην οποία επρόκειτο να φθάσει, ρυμουλκούμενο, το αλιευτικό. «Οι δύο ψυχόμενοι θάλαμοι του κοιμητηρίου είναι κατειλημμένοι από πτώματα μεταναστών. Πού θα βάλουμε τα 30 θύματα αυτής της τραγωδίας;».

Ο θάνατος προήλθε από ασφυξία

Γιατρός του ιταλικού ναυτικού εκτίμησε ότι ο θάνατος των 30 προήλθε από ασφυξία, ενώ άλλες πηγές δεν απέκλεισαν το ενδεχόμενο πνιγμού στο αμπάρι.

Δεν είναι η πρώτη φορά που οι Ιταλοί διασώστες εντοπίζουν νεκρούς στις υπερφορτωμένες βάρκες, αλλά ποτέ ώς τώρα δεν εντόπισαν τόσο μεγάλο αριθμό – με την εξαίρεση των ναυαγίων.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή