ΚΟΣΜΟΣ

Διπλή βομβιστική επίθεση στο Κάιρο

dipli-vomvistiki-epithesi-sto-kairo-2032412

Μια νέα έκρηξη βόμβας τραυμάτισε πριν από λίγο πολλούς αστυνομικούς κοντά στο προεδρικό μέγαρο στο Κάιρο, το οποίο ήταν ο στόχος ενός αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού που είχε πυροδοτηθεί νωρίτερα σήμερα.

Κατά πληροφορίες, υπάρχει δεύτερος αστυνομικός νεκρός.

Με επιθέσεις στο προεδρικό μέγαρο απειλούσε εδώ και ημέρες μια ισλαμιστική οργάνωση, που είχε προειδοποιήσει πως έχει τοποθετήσει εκρηκτικούς μηχανισμούς κοντά στο προεδρικό μέγαρο -το οποίο βρίσκεται στο ανατολικό Κάιρο-, αλλά δεν τους έχει πυροδοτήσει για να αποφύγει απώλειες μεταξύ των πολιτών.

Σύμφωνα με δημοσιογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου, αστυνομικοί προσπαθούσαν να εξουδετερώσουν τον αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό όταν αυτός πυροδοτήθηκε, τραυματίζοντας πολλούς εξ αυτών και ακρωτηριάζοντας το χέρι του ενός.

Στην προηγούμενη έκρηξη είχε χάσει τη ζωή του ένας αστυνομικός διευθυντής και είχαν τραυματιστεί τουλάχιστον τρεις οδοκαθαριστές.

Η διπλή βομβιστική επίθεση σημειώθηκε τέσσερις ημέρες πριν από την επέτειο της ανατροπής του ισλαμιστή πρώην προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι από τον στρατό της χώρας την 3η Ιουλίου 2013, έπειτα από ένα κύμα μαζικών διαδηλώσεων εναντίον του.