Μπαρόζο: Με μεταρρυθμίσεις η ένταξη της Αλβανίας στην ΕΕ

Μπαρόζο: Με μεταρρυθμίσεις η ένταξη της Αλβανίας στην ΕΕ

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο βρίσκεται στα Τίρανα, όπου πραγματοποιεί μονοήμερη επίσκεψη για να ενθαρρύνει την αλβανική κυβέρνηση σε ό,τι αφορά την υλοποίηση μεταρρυθμίσεων, μετά και την απόδοση στη χώρα του καθεστώτος υποψήφιας προς ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

O κ. Μπαρόζο συναντήθηκε αρχικά με τον πρωθυπουργό της χώρας Έντι Ράμα.

«Η επίσκεψη του κ. Μπαρόζο είχε προβλεφθεί πριν από τρία χρόνια, αλλά δεν πραγματοποιήθηκε τότε. Καλύτερα, γιατί ήταν η ευκαιρία να επισκεφθεί την Αλβανία ως χώρα που έχει πια εξασφαλίσει ένα ειδικό καθεστώς, αυτό της υποψήφιας προς ένταξη στην ΕΕ χώρας. Είναι μια διαδικασία που χρειάζεται καιρό, δεν είναι εύκολο και δεν θα είχε στεφθεί με επιτυχία χωρίς το έργο και τα ορατά αποτελέσματα της κυβέρνησής μας μέσα σε εννέα μήνες, όπως και των προηγούμενων κυβερνήσεων» δήλωσε ο πρωθυπουργός Έντι Ράμα.

Ο κ. Μπαρόζο ζήτησε συναίνεση μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων, τουλάχιστον για τα θέματα ένταξης.

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής συναντήθηκε, επίσης, με τον πρόεδρο του αλβανικού Κοινοβουλίου Ιλίρ Μέτα, τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, Μπουγιάρ Νισάνι και τον δήμαρχο Τιράνων και αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Λουλζίμ Μπάσα.

  

Το απόγευμα, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής θα επισκεφθεί το Πρωτοδικείο Κακουργημάτων, όπου αναμένεται να μεταφέρει το μήνυμα για την ανάγκη καταπολέμησης του οργανωμένου εγκλήματος και της διαφθοράς, δύο από τα κυριότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Αλβανία.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή