Μπέλο Οριζόντε: Δύο νεκροί σε κατάρρευση ανισόπεδου κόμβου

Μπέλο Οριζόντε: Δύο νεκροί σε κατάρρευση ανισόπεδου κόμβου

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ένας ανισόπεδος κόμβος υπό κατασκευή κατέρρευσε σήμερα στην πόλη Μπέλο Οριζόντε της Βραζιλίας όπου διεξάγονται αγώνες του Μουντιάλ, με αποτέλεσμα τουλάχιστον δύο άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους και να τραυματιστούν ακόμη 19, σύμφωνα με την υπηρεσία αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων και τις πολιτειακές υγειονομικές αρχές. Όπως δείχνουν εικόνες που μετέδωσαν τηλεοπτικά δίκτυα, ο ανισόπεδος κόμβος κατέρρευσε και καταπλάκωσε το μπροστινό τμήμα ενός λεωφορείου. Η οδηγός του λεωφορείου αυτού είναι το ένα από τα δύο θύματα.

 Ο ειδησεογραφικός ιστότοπος G1 μετέδωσε ότι δύο φορτηγά και ένα επιβατικό αυτοκίνητο επίσης βρέθηκαν κάτω από τα συντρίμμια της γέφυρας. Το σημείο του δυστυχήματος είναι περίπου 3 χιλιόμετρα μακριά από το στάδιο Μινεϊράο, όπου αναμένεται να διεξαχθεί ένας από τους ημιτελικούς του Μουντιάλ την επόμενη Τρίτη. Στο στάδιο αυτό έχουν ήδη φιλοξενηθεί πέντε αγώνες. Αξιωματούχος της πυροσβεστικής δήλωσε στον ιστότοπο του GloboNews ότι τουλάχιστον ένας άνθρωπος έχει χάσει τη ζωή του και ακόμη 10 έχουν τραυματιστεί.

 Εκπρόσωπος της πυροσβεστικής υπηρεσίας της Μπέλο Οριζόντε σημείωσε νωρίτερα μιλώντας στο πρακτορείο Ρόιτερς ότι υπάρχουν αναφορές για αρκετούς τραυματισμούς, ωστόσο δεν ήταν σε θέσει να επιβεβαιώσει πως υπάρχουν νεκροί. Ο ανισόπεδος κόμβος αυτός ήταν ένα από τα έργα υποδομής της πόλης που είχε προγραμματιστεί να έχουν ολοκληρωθεί πριν από την έναρξη του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου, ώστε να βελτιωθεί το ανεπαρκές σύστημά μεταφορών της, αλλά δεν είχαν ολοκληρωθεί έγκαιρα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή