Β. Πούτιν: Ευχές σε Μπαράκ Ομπάμα, με έκκληση για ισότιμες διμερείς σχέσεις

Β. Πούτιν: Ευχές σε Μπαράκ Ομπάμα, με έκκληση για ισότιμες διμερείς σχέσεις

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν απηύθυνε σήμερα μήνυμα προς τον Μπαράκ Ομπάμα με την ευκαιρία της εθνικής εορτής των ΗΠΑ, καλώντας τον για την ανάπτυξη διμερών σχέσεων «σε βάσεις ισοτιμίας», παρά τις παρούσες διαφωνίες ανάμεσα στις δύο χώρες.

«Σε ευχετήριο μήνυμά του, ο Ρώσος πρόεδρος εξέφρασε την ελπίδα ότι οι σχέσεις ανάμεσα στις δύο χώρες, παρά τις δυσκολίες και τις διαφωνίες, θα αναπτυχθούν επί βάσεων ρεαλισμού και ισοτιμίας», αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε το Κρεμλίνο.

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν τόνισε επίσης ότι «η Ρωσία και οι Ηνωμένες Πολιτείες, ως χώρες που φέρουν ιδιαίτερη ευθύνη για τη σταθερότητα και την ασφάλεια του κόσμου, οφείλουν να συνεργασθούν προς το συμφέρον όχι μόνο των λαών τους, αλλά και προς το συμφέρον ολόκληρου του κόσμου.

«Ο πρόεδρος της Ρωσίας επεσήμανε επίσης τη σημασία της ανάπτυξης διμερών σχέσεων με βάση τον αμοιβαίο σεβασμό και την ρεαλιστική αναγνώριση των συμφερόντων κάθε πλευράς», αναφέρεται επίσης στην ανακοίνωση του Κρεμλίνου.

Η ουκρανική κρίση έχει προκαλέσει τη σοβαρότερη διπλωματική κρίση ανάμεσα στη Μόσχα και την Ουάσινγκτον από το τέλος του Ψυχρού Πολέμου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή