Σύνδεσμος αγωνιστών ΕΟΚΚΑ: «Βαθιά θλίψη» για την Ελληνική Δημοκρατία

Σύνδεσμος αγωνιστών ΕΟΚΚΑ: «Βαθιά θλίψη» για την Ελληνική Δημοκρατία

45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με ανακοίνωσή τους, οι σύνδεσμοι αγωνιστών ΕΟΚΚΑ 55-59 εκφράζουν την βαθύτατη θλίψη τους σχετικά με τούρκικο έγγραφο αμφισβήτησης της Κυπριακής Δημοκρατίας, που έλαβε ο αντιπρόεδρος κατά την ελληνική Προεδρία της ΕΕ και ΥΠΕΞ της ελληνικής κυβέρνησης, τηρώντας «σιγή ιχθύος». Σύμφωνα με την ανακοίνωση:

«Η προεδρεύουσα Ελληνική Δημοκρατία είχε καί έχει την ελάχιστη υποχρέωση νά απαιτήσει εφαρμογή του προτοκόλλου της Αγκυρας, καί την αναγνώριση της Κυπριακής Δημοκρατίας από την υπό ένταξη Τουρκία ώς σαφώς έχει υποδείξει τό Συμβούλιο σύνδεσης της ΕΕ-Τουρκίας. Κάθε παρέκκλιση εκ τούτης της ελαχίστης προυπόθεσης θά έπρεπε νά θέτει σέ συναγερμό την Ελληνική εξωτερική πολιτική καί νά απαιτέι άμεση διακοπή των συνομιλιών σύνδεσης. Αντ’ αυτού η Ελληνική θέση καί οι μετέπειτα δηλώσεις αξιοματούχων του Ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών ταυτίζονται πλήρως μέ την Τουρκική θέση αντιμετώπισης της Κυπριακής Δημοκρατίας. Ως Ελληνες πού αφιερωσαμε τή ζωή μας σ’ εθνικά ιδεώδη δέ μπορούμε παρά νά εκφράσουμε βαθύτατη οδύνη γιά τά τεκταινόμενα».

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή