Ονδούρα: Εγκλωβισμένοι εργάτες του χρυσορυχείου

Ονδούρα: Εγκλωβισμένοι εργάτες του χρυσορυχείου

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα σωστικά συνεργεία σήμερα απέχουν λίγα μέτρα από 3 εργάτες που εγκλωβίστηκαν λόγω κατολίσθησης σε ένα παράνομο χρυσορυχείο στη νότια Ονδούρα, ωστόσο άλλοι 8 εξακολουθούν και αγνοούνται ενώ οι έρευνες συνεχίζονται για δεύτερη ημέρα.

Οι εργάτες εγκλωβίστηκαν όταν η είσοδος στο ορυχείο στο Σαν Χουάν Αρίμπα κατέρρευσε την Τετάρτη. Αξιωματούχοι αναφέρουν ότι πριν από λίγους μήνες είχε διαταχθεί το κλείσιμο του χρυσωρυχείου που βρίσκεται 110 χιλιόμετρα νότια της πρωτεύουσας Τεγκουσιγκάλπα, καθώς δεν τηρούσε τους κανόνες ασφαλείας.

«Σε λίγο θα σώσουμε 3 από τους παγιδευμένους εργάτες» δήλωσε ο Όσκαρ Κρους, ένας εκπρόσωπος τύπου της οργάνωσης Πράσινος Σταυρός του Ελ Σαλβαδόρ, τα μέλη του οποίου έχουν μεταβεί στην περιοχή για να λάβουν μέρος στην επιχείρηση διάσωσης.

«Βρισκόμαστε 3 ή 4 μέτρα μακριά τους και ανοίγουμε μια δίοδο (. . .) για να τους βγάλουμε έξω» από τα συντρίμμια, πρόσθεσε.

Οι διασώστες επισήμαναν ότι βρίσκονται σε επαφή με τους 3 άνδρες, που τους είπαν ότι φοβούνται, πεινάνε, διψάνε και υποφέρουν από τη ζέστη. Τα μέλη των συνεργείων αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων έχουν καταφέρει να τους δώσουν νερό.

Εκατοντάδες μέλη των οικογενειών των εγκλωβισμένων έχουν συγκεντρωθεί στην είσοδο του χρυσωρυχείου και παρακολουθούν τα μέλη των σωστικών συνεργείων να απομακρύνουν τα χαλάσματα από το σημείο της κατολίσθησης ενώ περιμένουν νέα για τους αγαπημένους τους.

«Οι πρώτες 24 ώρες είναι ζωτικής σημασίας στις επιχειρήσεις διάσωσης και τώρα βρισκόμαστε ήδη στις 40 ώρες και η κατάσταση είναι ανησυχητική» δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς ένας εκπρόσωπος της πυροσβεστικής υπηρεσίας, ο Μάρκο Αρτίκα.

«Επικοινωνούμε με 3 από τους εργάτες αλλά δε γνωρίζουμε πού βρίσκονται οι υπόλοιποι 8», πρόσθεσε ο ίδιος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή