Καταδικάσθηκε ο Αντι Κούλσον για σκάνδαλο υποκλοπών

Καταδικάσθηκε ο Αντι Κούλσον για σκάνδαλο υποκλοπών

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε 18μηνη φυλάκιση καταδικάστηκε ο Αντι Κούλσον, πρώην διευθυντής τoυ τμήματος Μέσων Ενημέρωσης του Βρετανού πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον και διευθυντής της εφημερίδας News of The World του ομίλου Ρούπερτ Μέρντοχ κατά την περίοδο 2003 έως 2007. Ο καταδικασθείς κρίθηκε την περασμένη εβδομάδα συνένοχος στο σκάνδαλο τηλεφωνικών υποκλοπών που πριν από λίγο καιρό συγκλόνισε τη Βρετανία.

Δέχτηκαν ελαφρυντικό

Η ανώτατη ποινή στην οποία θα μπορούσε να καταδικαστεί ήταν αυτή της διετούς φυλάκισης, αλλά η έδρα του δικαστηρίου δέχθηκε ως ελαφρυντικό τον πρότερο έντιμο βίο του κατηγορουμένου.

Οπως δήλωσε ο πρόεδρος του δικαστηρίου, δικαστής Τζον Σόντερς, ο κατηγορούμενος γνώριζε για το σκάνδαλο των τηλεφωνικών υποκλοπών από δημοσιογράφους της εφημερίδας και το ενθάρρυνε τη στιγμή που θα έπρεπε να κάνει ό,τι μπορούσε για να το αποτρέψει.

Η καταδίκη του Κούλσον έρχεται τρία ολόκληρα χρόνια από την ημέρα που η βρετανική εφημερίδα The Guardian προχώρησε σε αποκαλύψεις, σύμφωνα με τις οποίες το προσωπικό της εφημερίδας News of The World υπέκλεπτε τα ηχητικά μηνύματα που άφηναν στην εξαφανισθείσα μαθήτρια Μίλι Ντόουλερ, η οποία τελικώς βρέθηκε δολοφονημένη, και παραπλανούσε την Αστυνομία και τους συγγενείς της που πιστεύαν ότι το κορίτσι ήταν ζωντανό και έσβηνε μόνο του τα ηχητικά μηνύματα.

H αποκάλυψη προκάλεσε πραγματικό σεισμό στη Βρετανία και οδήγησε στο κλείσιμο της εφημερίδας News of The World ύστερα από 168 χρόνια.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή