MAMIL, εραστές του ποδηλάτου

2' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΛΟΝΔΙΝΟ. Το ποδήλατο δεν είναι πλέον η ενασχόληση των φανατικών αθλητών, των παιδιών και ορισμένων ενηλίκων με ενισχυμένη οικολογική συνείδηση. Ως φαίνεται, κερδίζει καθημερινά οπαδούς και μάλιστα ανάμεσα σε ανθρώπους που δεν έχουν τίποτα κοινό με το στερεότυπο του ποδηλάτη. Στη Βρετανία το ποδήλατο έχει φανατικούς εραστές που, παρότι διαθέτουν την οικονομική δυνατότητα, θα προτιμούσαν να αγοράσουν ένα δίκυκλο και να φροντίσουν τη σιλουέτα τους κάνοντας ταυτοχρόνως και τις βόλτες τους, παρά να πάρουν μία ολοκαίνουργια και αστραφτερή Φεράρι.

Αυτoί είναι οι λεγόμενοι «μεσήλικες άνδρες που φοράν lycra ή MAMIL, όπως λέγονται περιπαικτικά, και που την Κυριακή θα έχουν την τιμητική τους, καθώς θα βγουν και θα καταλάβουν τους δρόμους επ’ ευκαιρία του ποδηλατικού γύρου της Γαλλίας, το πρώτο στάδιο του οποίου πραγματοποιείται στο Γιόρκσαϊρ. Οι Βρετανοί εραστές του ποδηλάτου θα καταλάβουν τους δρόμους της αγγλικής υπαίθρου δίνοντάς τους πολύ χρώμα με τις φωσφορίζουσες φορεσιές τους και τα στενά αποκαλυπτικά σoρτς.

Το τυπικό μέλος της συνομοταξίας των ΜΑΜΙL είναι ένας άνδρας μεγαλύτερος των 35 ετών που κερδίζει αρκετά χρήματα και μπορεί να αγοράσει τις αγαπημένες μάρκες των συναθλητών του, όπως παραδείγματος χάρη, ρούχα ποδηλασίας του οίκου Rapha, αλλά και μπορεί να πηγαίνει σε διάφορα προσκυνήματα, όπως στο θρυλικό Μον Βεντού στην Προβηγκία της Νότιας Γαλλίας.

«Πριν από μερικά χρόνια όλοι αυτοί οι άνθρωποι θα φροντίζαν πρώτα από όλα να αποκτήσουν μία αστραφτερή Πόρσε ή μία υπερσύγχρονη μοτοσικλέτα μεγάλου κυβισμού. Σήμερα όλα αυτά ανήκουν στο παρελθόν και το μόνο που αγοράζουν είναι ένα ακριβό ποδήλατο από ανθρακικές ίνες που στοιχίζει περίπου 3.800 ευρώ», εξηγεί ο Μάικλ Ολιβερ, ειδικός του μάρκετινγκ ο οποίος καυχάται ότι είναι και ο εμπνευστής του όρου ΜAMIL.

Συνήθως το χόμπι ξεκινά όταν οι άνθρωποι αυτοί θέλουν να εξοικονομήσουν χρήματα και ταυτόχρονα να διατηρηθούν σε καλή υγεία. Ετσι τα καλοκαίρια η οικογένεια κάθε ΜΑΜΙL που σέβεται τον εαυτό της παρακολουθεί εκ του σύνεγγυς τον ποδηλατικό γύρο της Γαλλίας ή πηγαίνει στην ισπανική Μαγιόρκα προκειμένου να ακολουθήσει τον δρόμο που χάραξαν Βρετανοί μάγοι της ποδηλασίας, όπως ο Μπράντλεϊ Ουίγκινς και ο Κρις Φρόουμ.

Οι MΑΜΙL ξυρίζουν τα πόδια τους για να περιορίσουν την αντίσταση του ανέμου και περνάνε ατελείωτες ώρες μαστορεύοντας τα ποδήλατά τους, ενώ αποκτούν εμμονή με τα διάφορα αξεσουάρ που μπορούν να του προσθέσουν, είτε πρόκειται για σύστημα GPS είτε για εξελιγμένα φρένα ή για πιο εντυπωσιακό τιμόνι.

Η ποδηλασία σε αυτό το επίπεδο είναι ομολογουμένως ένα ακριβό άθλημα, το οποίο, ωστόσο, δίνει σε πολλούς μία θαυμάσια ευκαιρία για κοινωνική δικτύωση. «Μιλάνε για την ποδηλασία σαν να πρόκειται να είναι το νέο… γκολφ, εκεί δηλαδή όπου στην πραγματικότητα εκτός από διασκέδαση βρίσκουν μία ευκαιρία για να κάνουν και τις δουλειές τους», εξηγεί ο Ρίτσαρντ Μουρ ο οποίος έχει συγγράψει αναρίθμητα βιβλία για τον ποδηλατικό γύρο της Γαλλίας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή