Ιταλία: Περισσότεροι από 2.600 μετανάστες διασώθηκαν μέσα σε 3 μέρες

Ιταλία: Περισσότεροι από 2.600 μετανάστες διασώθηκαν μέσα σε 3 μέρες

38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το ιταλικό Πολεμικό Ναυτικό προέβη στη διάσωση περισσότερων από 2.600 μετανάστες στη Μεσόγειο τις τελευταίες τρεις μέρες, όπως ανακοίνωσαν σήμερα οι ιταλικές αρχές.

Επτά πλοία που μετέφεραν κυρίως κατοίκους Ερυθραίας, Σουδανούς και κατοίκους της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό εντοπίστηκαν από το Πολεμικό Ναυτικό. Σύμφωνα με αξιωματικούς της δύναμης που διεξάγει την επιχείρηση Mare Nostrum, 261 διασώθηκαν το Σάββατο, 1.557 την Κυριακή και 837 τη Δευτέρα, ανεβάζοντας σε περισσότερους από 68.000 τον αριθμό των μεταναστών που έχουν διασωθεί φέτος από τις ιταλικές αρχές στη Μεσόγειο.

Σύμφωνα με τις αρχές ανάμεσα στους μετανάστες βρίσκονται δεκάδες γυναίκες και παιδιά, ενώ μια έγκυος διακομίστηκε με ελικόπτερο στο πλησιέστερο νοσοκομείο.

Παράλληλα, η αστυνομία της Ισπίκα στη νότια Σικελία αναζητεί μια ομάδα 100 μεταναστών, οι οποίοι εγκαταλείφθηκαν από τους δουλεμπόρους κοντά στην ακτή.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή