ΚΟΣΜΟΣ

Ισραήλ: Τρεις από τους έξι συλληφθέντες ομολόγησαν το φόνο του Παλαιστίνιου εφήβου

Ισραήλ: Τρεις από τους έξι συλληφθέντες ομολόγησαν το φόνο του Παλαιστίνιου εφήβου

Τρεις από τους έξι εβραίους που έχουν συλληφθεί ως ύποπτοι για την απαγωγή και το φόνο ενός 16χρονου Παλαιστίνιου, στις 2 Ιουλίου στην Ανατολική Ιερουσαλημ, ομολόγησαν, δήλωσε σήμερα προς το Γαλλικό Πρακτορείο πηγή προσκείμενη στην υπόθεση.

"Τρεις από τους έξι κρατούμενους υπόπτους ομολόγησαν πως σκότωσαν τον Μοχάμεντ Αμπού Χουντέιρ καίγοντάς τον ζωντανό και αναπαρέστησαν τη σκηνή του εγκλήματος" ενώπιον των αστυνομικών, διευκρίνισε η πηγή αυτή που ζήτησε να μην κατονομασθεί.

Έξι εξτρεμιστές εβραίοι συνελήφθησαν χθες, Κυριακή, το πρωί από την αστυνομία στο πλαίσιο αυτής της υπόθεσης, η οποία εξακολουθεί να καλύπτεται από λογοκρισία. Η κράτησή τους παρατάθηκε χθες από δικαστήριο κατά οκτώ ημέρες για τους πέντε εξ αυτών και κατά πέντε ημέρες για τον έκτο, σύμφωνα με τους δικηγόρους τους. Οι τελευταίοι δεν έχουν το δικαίωμα να συναντήσουν τους πελάτες τους σε όλη τη διάρκεια αυτής της περιόδου.

Οι έξι νεαροί Ισραηλινοί είναι ύποπτοι ότι ανήκουν σε μια "τρομοκρατική οργάνωση", σε μια παράνομη οργάνωση, καθώς και για απαγωγή, για ανθρωποκτονία ανηλίκου, για συνωμοσία, για κατοχή παράνομων όπλων και για έγκλημα "με εθνικιστικά κίνητρα", σύμφωνα με τον ενημερωτικό ιστότοπο Ynet.

Ο 16χρονος Μοχάμεντ Αμπου Χουντέιρ απήχθη στις 2 Ιουλίου στη γειτονιά Σουάφατ της κατεχόμενης και προσαρτημένης Ανατολικής Ιερουσαλήμ. Το πτώμα του βρέθηκε καμένο ολοσχερώς, σύμφωνα με το δικηγόρο της οικογένειας, μερικές ώρες αργότερα κοντά σε ένα δάσος στη δυτική πλευρά της πόλης.

Μόλις ανακαλύφθηκε το πτώμα του, οι Παλαιστίνιοι κατηγόρησαν εξτρεμιστές εβραίους ότι τον απήγαγαν και τον σκότωσαν για να εκδικηθούν για την απαγωγή και το φόνο τριών ισραηλινών φοιτητών στην περιοχή της Χεβρώνας, στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, που αποδίδονται από το Ισραήλ στο ισλαμιστικό κίνημα Χαμάς.

Σύμφωνα με προκαταρκτικά συμπεράσματα της νεκροψίας που ανακοινώθηκαν από Παλαιστινίους, ο 16χρονος Παλαιστίνιος κάηκε ζωντανός.