Έκκληση για ενότητα στην Ευρώπη από τον Τζ.Ναπολιτάνο

Έκκληση για ενότητα στην Ευρώπη από τον Τζ.Ναπολιτάνο

56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για την κρίσιμη φάση την οποία διέρχεται η Ευρωπαϊκή Ένωση μίλησε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας της Ιταλίας Τζόρτζο Ναπολιτάνο, στο τέλος της συνάντησής του με τον πρόεδρο της Σλοβενίας Μπορούτ Παχόρ. Οι δύο πρόεδροι συναντήθηκαν μετά τις τελετές –κοντά στα ιταλοσλοβενικά σύνορα– για τα εκατό χρόνια από το ξέσπασμα του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου.

«Γνωρίζουμε ότι υπάρχουν διάφορες ανεπάρκειες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να τεθεί υπό αμφισβήτηση η αρχή της ενότητας», υπογράμμισε ο Ιταλός πρόεδρος, σύμφωνα με τον οποίο οι χώρες μέλη «αποτελούν μια οικογένεια: την οικογένεια, ακριβώς, της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

«Το ευρωπαϊκό οικοδόμημα γνώρισε πολλές δύσκολές στιγμές, οι οποίες δεν ήταν, ίσως, ποτέ τόσο σοβαρές όσο η περίοδος που ζούμε σήμερα. Η ένωση όμως θα καταφέρει να ξεπεράσει την βαθιά αυτή κρίση την οποία διερχόμαστε, τις επιπτώσεις της οποίας έχουν υποστεί οι οικονομίες και οι πολίτες των χωρών μας», υπογράμμισε επίσης ο Ναπολιτάνο.

Ο Ιταλός πρόεδρος της Δημοκρατίας κάλεσε «να μην αμφισβητηθεί η αρχή της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης» και από τους πολίτες «να αντιδράσουν σε κάθε προσπάθεια διάλυσης της κληρονομιάς η οποία έχει οικοδομηθεί και πρέπει να θεωρείται μη αμφισβητήσιμη, προς όφελος της ειρήνης».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή