«Ουδέν σχόλιο» από τις ΗΠΑ για τον Γερμανό πράκτορα

«Ουδέν σχόλιο» από τις ΗΠΑ για τον Γερμανό πράκτορα

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής απέφυγαν σήμερα να σχολιάσουν τις πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες ένας Γερμανός διπλός πράκτορας εργαζόταν για λογαριασμό των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών, ωστόσο διαβεβαίωσαν ότι θα συνεργαστούν με το Βερολίνο για να λύσουν τη διαφορά τους.

"Θα συνεργαστούμε με τους Γερμανούς για να λύσουμε αυτό το ζήτημα με τον κατάλληλο τρόπο", δήλωσε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζος Έρνεστ, προσθέτοντας ότι δεν μπορεί να μιλήσει για ένα θέμα που αφορά τις υπηρεσίες πληροφοριών.

Σύμφωνα με τον γερμανικό Τύπο, ο διπλός πράκτορας εργαζόταν για τη γερμανική υπηρεσία πληροφοριών BND. Συνελήφθη την περασμένη Τετάρτη με την κατηγορία ότι από το 2012 συνεργαζόταν με την αμερικανική CIA και είχε παραδώσει περισσότερα από 200 έγγραφα στους Αμερικανούς.

Η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ χαρακτήρισε "σοβαρή" αυτήν την υπόθεση.

Ο Έρνεστ πάντως, κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων που είναι διαπιστευμένοι στον Λευκό Οίκο, είπε ότι οι σχέσεις των δύο χωρών είναι πολύ στενές και "ιδιαίτερα σημαντικές" καθώς "βασίζονται στον (αμοιβαίο) σεβασμό, τις δεκαετίες συνεργασίας και τις κοινές αξίες".

Ο εκπρόσωπος σημείωσε ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα και η καγκελάριος Μέρκελ δεν αναφέρθηκαν στο θέμα του διπλού πράκτορα κατά την τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν την περασμένη Πέμπτη για την κατάσταση στην Ουκρανία.

Οι σχέσεις της Ουάσινγκτον με το Βερολίνο δοκιμάστηκαν και πάλι πριν από μερικούς μήνες, όταν αποκαλύφθηκε ότι η αμερικανική Εθνική Υπηρεσία Ασφαλείας (NSA) κατασκόπευε το κινητό τηλέφωνο της καγκελαρίου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή