Σκοτώθηκε ανώτατος Ιρακινός στρατιωτικός

Σκοτώθηκε ανώτατος Ιρακινός στρατιωτικός

59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΒΑΓΔΑΤΗ. Στο πεδίο της μάχης, 16 χλμ. ΒΔ της Βαγδάτης, έπεσε χθες ο διοικητής της 6ης μεραρχίας, υποστράτηγος Νέιμ Αμπντάλα Αλι, υπεύθυνος για την άμυνα των προαστίων της Βαγδάτης. Το αρχηγείο του στρατηγού Αλι δέχθηκε πυρά όλμων στη διαφιλονικούμενη περιοχή Ιμπραήμ μπιν Αλι, προκαλώντας τον ακαριαίο θάνατό του.

Την ίδια ώρα, τις εργασίες της ανέβαλε για τη 12η Αυγούστου η νεοεκλεγείσα Εθνοσυνέλευση του Ιράκ, λόγω αδυναμίας επίτευξης συμφωνίας γύρω από τη στελέχωση των τριών ανώτατων θώκων στην ιρακινή κυβέρνηση: του πρωθυπουργού, του προέδρου της Βουλής και του προέδρου της χώρας. Η επίμονη άρνηση του σιίτη πρωθυπουργού Αλ Μαλικί να εγκαταλείψει την εξουσία έχει οδηγήσει σε κυβερνητικό αδιέξοδο. Η προγραμματισμένη για σήμερα αναβληθείσα Ολομέλεια του Κοινοβουλίου θα ήταν μόλις η δεύτερη μετά την εκλογή της παρούσας Βουλής τον Απρίλιο.

Στο μεταξύ, τη γνησιότητα βίντεο, που φέρεται να εμφανίζει τον μυστηριώδη ηγέτη της σουνιτικής ανταρτικής ISIS, Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντατί, στην πρώτη του δημόσια εμφάνιση, να ηγείται της προσευχής της Παρασκευής στο Μεγάλο Τέμενος της Μοσούλης, προσπαθούν να επιβεβαιώσουν οι ιρακινές υπηρεσίες ασφαλείας.

Στο βίντεο, ο Μπαγκντατί υιοθετεί ταπεινό ύφος, λέγοντας μεταξύ άλλων: «Δεν είμαι καλύτερος, ούτε και πιο ενάρετος από εσάς», τονίζοντας την ανάγκη επιβολής του ισλαμικού νόμου, της σαρία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή