Ιταλία: Σημαντικό προβάδισμα της Κεντροαριστεράς σε νέα δημοσκόπηση

Ιταλία: Σημαντικό προβάδισμα της Κεντροαριστεράς σε νέα δημοσκόπηση

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μεγάλη διαφορά υπέρ της κεντροαριστερής συμμαχίας στην πρόθεση ψήφου καταγράφει μια δημοσκόπηση η οποία διενεργήθηκε από το Istituto Piepoli για λογαριασμό του ιταλικού ειδησεογραφικού πρακτορείου Ansa.

Στο σύνολό τους, οι δυνάμεις της κεντροαριστεράς εξασφαλίζουν το 45% της πρόθεσης ψήφου. Το Δημοκρατικό Κόμμα του πρωθυπουργού Ματέο Ρέντσι συγκεντρώνει το 41,5% , το κόμμα Αριστερά και Ελευθερία το 2% και οι υπόλοιπες πολιτικές δυνάμεις της κεντροαριστεράς 1,5%.

Η κεντροδεξιά δεν ξεπερνά το 30,5% της πρόθεσης ψήφου. Το ποσοστό αυτό αποτελεί άθροισμα ενός 15% για το κόμμα Φόρτσα Ιτάλια του Σίλβιο Μπερλουσκόνι (-0,5% σε σχέση με την προηγούμενη αντίστοιχη έρευνα), του 4% της Νέας Κεντροδεξιάς του Αντζελίνο Αλφάνο, άλλου ενός 4% του δεξιού κόμματος Αδέλφια της Ιταλίας, του 6% της Λέγκας του Βορρά, ενώ μικρότερες συντηρητικές δυνάμεις συγκεντρώνουν 1%.

Το Κίνημα Πέντε Αστέρων το οποίο ίδρυσαν οι Μπέπε Γκρίλο και Τζανρομπέρτο Καζαλέτζο εξασφαλίζει το 21,5% της πρόθεσης ψήφου των Ιταλών (+0,5%).

Η δημοσκόπηση διεξήχθη την 7η Ιουλίου 2014 με τη μέθοδο των τηλεφωνικών συνεντεύξεων με τη βοήθεια υπολογιστή (CATI) σε αντιπροσωπευτικό δείγμα 500 προσώπων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή