Πηγή έμπνευσης το ζεύγος Κλίντον

Πηγή έμπνευσης το ζεύγος Κλίντον

1' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πολλοί οι ρόλοι που έχει αναλάβει τον τελευταίο καιρό η πάλαι ποτέ πρώτη κυρία των ΗΠΑ και πρώην υπουργός Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον. Συγγραφέας, δίνει ακριβοπληρωμένες ομιλίες και φαίνεται ότι συνεισφέρει και στο οικογενειακό ίδρυμα. Σήμερα, όμως, μπορεί να καυχιέται και για έναν ακόμη ρόλο: αυτόν της μούσας των μιούζικαλ.

Οπως άλλες πρώτες κυρίες, η Εβίτα Περόν, παραδείγματος χάρη, και η Ιμέλντα Μάρκος, η κ. Κλίντον φαίνεται ότι ακολούθησε μία σταδιοδρομία που ντύνεται θαυμάσια μουσικά. Τουλάχιστον έτσι φαίνεται να πιστεύουν οι δημιουργοί του έργου «Κλίντον: Το μιούζικαλ» και του «Woman on top» («Γυναίκα στην κορυφή») που δοκιμάζουν τις τελευταίες ημέρες τα θεατρικά ύδατα της Νέας Υόρκης.

Το «Κλίντον: Το μιούζικαλ» είναι μία πραγματική φάρσα, μια σάτιρα για τα σκάνδαλα που συγκλόνισαν τη δεκαετία του 1990, έργο των Πολ και Μάικλ Χοντζ, δύο αδελφών από την Αυστραλία. Στο έργο απεικονίζονται και οι δύο πλευρές του προέδρου Μπιλ Κλίντον (τις υποδύονται οι ηθοποιοί Ντιουκ Λαφούν και Καρλ Κένζλερ). Από τη μία, υπάρχει ο Κλίντον που δεν έχει κανέναν αυτοέλεγχο και, από την άλλη, αυτός που ασχολείται σχεδόν με εμμονή με τις μεταρρυθμίσεις του συστήματος υγείας. Η Χίλαρι Κλίντον (την υποδύεται η Αλέτ Τέιλορ) προσπαθεί να αποτελέσει μία σταθεροποιητική δύναμη που θα αντιπαρέλθει τη σχέση του συζύγου της με τη Μόνικα Λεβίνσκι και θα προετοιμάσει και το έδαφος για τη δική της είσοδο στη γερουσία.

Ο Πολ Χοτζ ομολογεί ότι εμπνεύστηκε το έργο αφού διάβασε την αυτοβιογραφία του Μπιλ Κλίντον που τιτλοφορείται «Η ζωή μου».

Στο «Woman on top», οι συγγραφείς πραγματεύονται την ιστορία μίας υποψήφιας που προσπαθεί να υπερκεράσει τα εμπόδια που βρίσκονται μπροστά της λόγω σεξισμού. Η Βιρτζίνια Στάντον, όπως ονομάζεται η πολιτικός στο έργο, είναι μία γερουσιαστής της Ν. Υόρκης, παντρεμένη με έναν κυβερνήτη νότιας πολιτείας που δεν μπορεί να ελέγξει τις ορμές του. Η πρωταγωνίστρια, κατά την προσπάθειά της να κερδίσει την προεδρία, αποτελεί έμπνευση για εκατομμύρια γυναίκες, προτού τελικά χάσει από έναν χαρισματικό άνδρα υποψήφιο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή