Πολυμέτωπη επίθεση κατά των φιλορώσων

Πολυμέτωπη επίθεση κατά των φιλορώσων

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

KIEBO. Ολομέτωπη επίθεση εναντίον των φιλορώσων ανταρτών εξαπολύει το ουκρανικό υπουργείο Εσωτερικών, σε μια προσπάθεια να τους απομακρύνουν εντελώς από το βιομηχανικό κέντρο Ντονέτσκ και τη γειτονική πόλη Λουγκάνσκ.

Πηγές ανέφεραν ότι η στρατιωτική επιχείρηση ξεκινά από πολλά σημεία του μετώπου ταυτόχρονα και ομάδα του Γαλλικού Πρακτορείου στο Ντονέτσκ μετέδωσε ότι άκουσε πυρά πυροβολικού στο χωριό Καρλίβκα, 30 χλμ. δυτικά της πόλης. Οι ουκρανικές δυνάμεις ανέκτησαν κάποια εδάφη, αλλά θρήνησαν άλλους τρεις στρατιώτες χθες. Την ίδια στιγμή Παρίσι και Βερολίνο καλούν τον Ρώσο πρόεδρο, Βλαντιμίρ Πούτιν, να ασκήσει πιέσεις στους αντάρτες ώστε να εξευρεθεί μια διπλωματική λύση στη σύγκρουση. Συνολικά στην τρίμηνη κρίση στην Ουκρανία έχουν χάσει τη ζωή τους πάνω από 200 στρατιώτες καθώς και εκατοντάδες άμαχοι και και αντάρτες.

Ο στρατός έχει δεσμευτεί ότι επιφυλάσσει μια «δυσάρεστη έκπληξη» στους φιλορώσους αντάρτες που έχουν αποσυρθεί στο Ντονέτσκ μετά την απόκρουσή τους από τη βάση τους στο Σλαβιάνσκ, το Σαββατοκύριακο. Χθες, εξάλλου, εκπρόσωπος του ουκρανικού στρατού ανακοίνωσε ότι οι κυβερνητικές δυνάμεις ανακατέλαβαν το Σιβέρσκ, ανατολικά του Σλαβιάνσκ, όταν διέφυγαν οι αυτονομιστές.

Στο μεταξύ η Μόσχα καταδίκασε χθες το σχέδιο της Ε.Ε. για επέκταση του καταλόγου προσώπων σε βάρος των οποίων έχουν επιβληθεί κυρώσεις, όπως πάγωμα περιουσιακών στοιχείων και απαγόρευση βίζας. Η Ε.Ε. προσέθεσε 11 νέα ονόματα στη λίστα, που αναμένεται να τεθεί σε εφαρμογή το Σάββατο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή