Ο Ιχσάνογλου προσφέρει ψωμί και ενότητα

Ο Ιχσάνογλου προσφέρει ψωμί και ενότητα

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ. Την προεκλογική του εκστρατεία εγκαινίασε χθες ο βασικός αντίπαλος του Τούρκου πρωθυπουργού Ταγίπ Ερντογάν στις επικείμενες προεδρικές εκλογές, Εκμελεντίν Ιχσάνογλου, ο οποίος εμφανίστηκε ως ενωτική φιγούρα εναντίον ενός επικίνδυνα πολωτικού ηγέτη. Σε μία προσπάθεια να αποσαφηνίσει τις διαφορές ανάμεσα στον ίδιο και στον Τούρκο πρωθυπουργό, ο Ιχσάνογλου κάλεσε τους ψηφοφόρους να συσπειρωθούν γύρω από την υποψηφιότητά του έπειτα από μία διχαστική χρονιά, που έφερε σε αντιπαράθεση τους πιστούς υποστηρικτές του Ερντογάν και τους υπέρμαχους του λαϊκού χαρακτήρα του τουρκικού κράτους. Βετεράνος διπλωμάτης αλλά άπειρος πολιτικός, ο Ιχσάνογλου πρέπει να διανύσει μεγάλη απόσταση για να καλύψει το προβάδισμα του Ερντογάν, ο οποίος ήδη πραγματοποιεί μαζικές προεκλογικές συγκεντρώσεις ενώπιον χιλιάδων οπαδών. «Είμαι ο υποψήφιος πρόεδρος όλων των κομμάτων. Δεν είμαι εγγύτερα σε ένα κόμμα απ’ ό,τι σε κάποιο άλλο. Θα είμαι ο πρόεδρος όλων: των εργατών, των οδηγών, της νεολαίας, των γυναικών, των καταπιεσμένων», είπε μιλώντας σε δημοσιογράφους στην Κωνσταντινούπολη.

Ο αντίπαλος του Ερντογάν επέκρινε την αγριότητα της Αστυνομίας εναντίον των αντικυβερνητικών διαδηλωτών, που είχε πυροδοτήσει τις περσινές αναταραχές με οκτώ νεκρούς και χιλιάδες τραυματίες.

Υπέρ του διαλόγου, κατά των δακρυγόνων

Ο πρωθυπουργός είχε χαρακτηρίσει τους ακτιβιστές «εξτρεμιστές» που λεηλατούν κι απεργάζονται την ανατροπή της κυβέρνησής του. «Οι νέοι άνθρωποι που πήγαν στο πάρκο την πρώτη μέρα ήταν πατριώτες. Αν η κυβέρνηση είχε επιλέξει τον διάλογο αντί για τα δακρυγόνα, δεν θα είχαμε βιώσει τόσο πόνο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ιχσάνογλου. «Δεν θα επέτρεπα σε κανέναν να χαρακτηρίσει ταραξίες τους νέους των οποίων τα μάτια λάμπουν από αγάπη», συμπλήρωσε. Ο υποψήφιος πρόεδρος της αντιπολίτευσης παρουσίασε επίσης το έμβλημα της καμπάνιας του, έναν τουρκικό χάρτη με τη μορφή μίας φέτας ψωμί, που συμβολίζει τη συνύπαρξη στην Τουρκία. «Εκμελεντίν για ψωμί», είναι το σύνθημα της εκστρατείας του.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή