Ισραήλ: Ρουκέτα σε πρατήριο καυσίμων, με τρεις τραυματίες

Ισραήλ: Ρουκέτα σε πρατήριο καυσίμων, με τρεις τραυματίες

1' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Tρεις άνθρωποι τραυματίσθηκαν από την έκρηξη ρουκέτας που εκτοξεύθηκε σήμερα το πρωί από τη Γάζα και έπληξε πρατήριο καυσίμων της πόλης Ασντόντ στο νότιο Ισραήλ, ενώ τρεις άλλες ρουκέτες που εκτοξεύθηκαν επίσης από τη Γάζα, αναχαιτίσθηκαν σήμερα από το ισραηλινό σύστημα αντιπυραυλικής άμυνας «Σιδηρούς Θόλος» πάνω από το Τελ Αβίβ, ανακοινώθηκε από τον ισραηλινό στρατό και γιατρούς.

«Μια σειρά από ρουκέτες εκτοξεύθηκαν εναντίον του Ασντόντ, μία απ' αυτές έπληξε ένα πρατήριο καυσίμων προκαλώντας σημαντικές ζημιές», αναφέρεται σε ανακοίνωση του στρατού.

Το πρατήριο, το οποίο βρίσκεται στην παραλιακή πόλη Ασντόντ, περίπου 30 χιλιόμετρα βορείως της Λωρίδας της Γάζας, έπιασε φωτιά, με αποτέλεσμα να σημειωθούν εκρήξεις, διευκρίνισε το δημόσιο ραδιόφωνο.

«Τρεις άνθρωποι τραυματίσθηκαν, ένας από τους οποίους σοβαρά», δήλωσε στο ραδιοσταθμό ο εκπρόσωπος των υπηρεσιών πρώτων βοηθειών Έλι Μπιν.

Ο στρατός ανακοίνωσε επίσης πως «τρεις ρουκέτες εκτοξεύθηκαν εναντίον του κέντρου του Τελ Αβίβ και αναχαιτίσθηκαν όλες στην περίμετρο της πόλης», ενώ την ευθύνη ανέλαβε η παλαιστινιακή Χαμάς.

Η Χαμάς, η οποία ελέγχει την ασφάλεια της Λωρίδας της Γάζας και εναντίον της οποίας ο ισραηλινός στρατός διεξάγει εδώ και τέσσερις ημέρες επίθεση χωρίς να καταφέρει να σταματήσει τις εκτοξεύσεις ρουκετών από το παλαιστινιακό έδαφος, ανακοίνωσε πως εκτόξευσε «τέσσερις πυραύλους M75 εναντίον του αεροδρομίου Μπεν Γκουριόν», το οποίο βρίσκεται στην περιφέρεια του Τελ-Αβίβ.

Το αεροδρόμιο λειτουργούσε κανονικά το πρωί, σύμφωνα με αερολιμενικές πηγές.

Κάτοικοι του Τελ Αβίβ είπαν ότι άκουσαν τέσσερις ή πέντε εκρήξεις λίγο αφότου ήχησαν οι σειρήνες του συναγερμού που καλούσαν τον πληθυσμό να σπεύσει στα καταφύγια.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή