Πεδίο μάχης γύρω από το αεροδρόμιο του Ντονέτσκ

Πεδίο μάχης γύρω από το αεροδρόμιο του Ντονέτσκ

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

NTOΝΕΤΣΚ. Σφοδρές μάχες μαίνονταν χθες γύρω από το αεροδρόμιο του Ντονέτσκ, του προπύργιου των φιλορώσων ανταρτών, τη στιγμή που ο νέος πρόεδρος της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσένκο έθετε σκληρούς όρους για την επίτευξη εκεχειρίας. Παράλληλα, τουλάχιστον 30 Ουκρανοί στρατιώτες έχασαν τη ζωή τους από επίθεση με πύραυλο Grad, σύμφωνα με ανακοίνωση του ουκρανικού υπουργείου Εσωτερικών.

Δημοσιογράφοι του γαλλικού πρακτορείου μετέδωσαν ότι είδαν ανταλλαγή πυρών και έναν αντιαεροπορικό πύραυλο να πλήττει ουκρανικό μαχητικό αεροσκάφος. «Αντε πάλι τα ίδια. Οπως χθες», σχολίασε ένας μικροπωλητής σε υπαίθρια αγορά του Ντονέτσκ, καθώς πολλοί περαστικοί κοιτούσαν τον ουρανό.

Στο Λουγκάνσκ τέσσερις ανθρακωρύχοι έχασαν τη ζωή τους και 16 τραυματίστηκαν όταν το λεωφορείο στο οποίο επέβαιναν δέχθηκε πυρά πυροβολικού. Ωστόσο, οι κυβερνητικές δυνάμεις ισχυρίζονται ότι έχουν σημειώσει σοβαρή πρόοδο στην προσπάθειά τους να ανακαταλάβουν τις πόλεις, που εξακολουθούν να βρίσκονται υπό τον έλεγχο των ανταρτών. Τουλάχιστον 50 αντάρτες σκοτώθηκαν, ανακοίνωσε εκπρόσωπος των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων. Ενθαρρυμένος από τις επιτυχίες αυτές ο Ποροσένκο θέτει αυστηρές προϋποθέσεις για να συναινέσει στην κατάπαυση του πυρός, μεταξύ άλλων τη συνδρομή της Δύσης στην περιφρούρηση της εκεχειρίας και των συνόρων προκειμένου να αποτραπεί η παροχή όπλων στους αντάρτες από τη Ρωσία.

Στο μεταξύ, συνάντηση στη Βραζιλία αναμένεται να έχουν ο Πούτιν και η Μέρκελ, η οποία μαζί με τον Γάλλο πρόεδρο Φ. Ολάντ ασκεί πιέσεις για την εξεύρεση διπλωματικής λύσης στην Ουκρανία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή