ΚΟΣΜΟΣ

Βομβιστική επίθεση με επτά νεκρούς στην Αλγερία

Βομβιστική επίθεση με επτά νεκρούς στην Αλγερία

Τρεις στρατιώτες και τέσσερις κοινοτικοί φρουροί σκοτώθηκαν χθες το βράδυ κατά την έκρηξη βόμβας στην περιοχή Σίντι Μπελ-Αμπές, στη δυτική Αλγερία, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Αμύνης.

Ο εκρηκτικός μηχανισμός εξερράγη κατά τη διέλευση μονάδας της Κοινοτικής Φρουράς, σώματος ασφαλείας που ιδρύθηκε το 1994 για την αντιμετώπιση των ένοπλων ισλαμιστικών οργανώσεων, ενισχυμένης με στρατιώτες.

Στην ανακοίνωση του υπουργείου Αμύνης διευκρινίζεται ότι η βομβιστική επίθεση σημειώθηκε στο Σίντι Σαΐμπ, σε απόσταση 440 χιλιομέτρων δυτικά του Αλγερίου.

Η επίθεση είναι η πλέον πολύνεκρη μετά την ενέδρα κατά στρατιωτών στην Καμπυλία στις 17 Απριλίου, δύο ημέρες πριν από τις προεδρικές εκλογές και την ευθύνη για την οποία ανέλαβε η οργάνωση Aqmi (Αλ-Κάιντα στο Ισλαμικό Μάγρεμπ), με 11 νεκρούς.

Από την αρχή του έτους, τουλάχιστον 56 ένοπλοι ισλαμιστές έχουν σκοτωθεί από τις αλγερινές στρατιωτικές δυνάμεις, οι 12 στα σύνορα με το Μαλί, σύμφωνα με στοιχεία του στρατού.

Ακραίες ένοπλες οργανώσεις εξακολουθούν να πραγματοποιούν επιθέσεις και βομβιστικές ενέργειες στην Αλγερία πολλά χρόνια μετά το τέλος του εμφυλίου πολέμου που έφερε αντιμέτωπο τον στρατό με ισλαμικές εξτρεμιστικές ένοπλες οργάνωσεις κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του ΄90.