Νετανιάχου: Η Χαμάς φέρει την ευθύνη για τους αμάχους θύματα στη Γάζα

Νετανιάχου: Η Χαμάς φέρει την ευθύνη για τους αμάχους θύματα στη Γάζα

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου επιβεβαίωσε σήμερα ότι η Χαμάς φέρει την αποκλειστική και πλήρη ευθύνη για τους αμάχους που σκοτώνονται ή τραυματίζονται στη Γάζα, ενώ επανέλαβε το δικαίωμα του Ισραήλ να υπερασπίζεται τον εαυτό του απέναντι στις ρίψεις ρουκετών από το ισλαμιστικό κίνημα.

Αναφερόμενος στις εκκλήσεις της διεθνούς κοινότητας για την κήρυξη μιας κατάπαυσης του πυρός ο Νετανιάχου δήλωσε στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CBS ότι το Ισραήλ δεν θα τερματίσει αυτούς τους βομβαρδισμούς όσο δεν εξασφαλίζει μια «διαρκή ασφάλεια» για το λαό του.

«Εμείς χρησιμοποιούμε όλα τα απαραίτητα μέσα για να υπερασπιστούμε τους πολίτες μας, όπως θα το κάνουν οι ΗΠΑ ή οποιαδήποτε άλλη κυβέρνηση απέναντι σε μια τέτοια κατάσταση» υπογράμμισε, απαντώντας σε ερώτηση για το ενδεχόμενο μιας ισραηλινής χερσαίας επιχείρησης στη Γάζα.

Το Συμβούλιο Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών είχε καλέσει χθες το Ισραήλ και τη Χαμάς να κηρύξουν κατάπαυση του πυρός και να «σεβαστούν τους διεθνείς ανθρωπιστικούς νόμους κυρίως σε ό,τι αφορά την προστασία του άμαχου πληθυσμού».

Όμως ο Νετανιάχου διεβεβαίωσε σήμερα ότι η Χαμάς είναι η μόνη που ευθύνεται για όλους τους πολίτες που σκοτώνονται ή τραυματίζονται στη Γάζα καθώς τοποθετεί ρουκέτες και κέντρα ελέγχου «μέσα σε σπίτια, σε νοσοκομεία, κοντά σε παιδικούς σταθμούς και τεμένη».

«Φυσικά λοιπόν είναι υπεύθυνοι για όλους τους θανάτους πολιτών που τυχαία συμβαίνουν» υποστήριξε.

«Λυπούμαστε για όλους τους τυχαίους θανάτους των πολιτών όμως είναι η Χαμάς που φέρει την πλήρη ευθύνη» επέμεινε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή