Ισραήλ: ασπίδες ανθρώπινες από τη Χαμάς

Ισραήλ: ασπίδες ανθρώπινες από τη Χαμάς

1' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την καθημερινότητα των Ισραηλινών τις τελευταίες εβδομάδες, από όταν κλιμακώθηκαν οι επιθέσεις με ρουκέτες, περιέγραψε σε χθεσινή συνέντευξη Τύπου η επιτετραμμένη της πρεσβείας του Ισραήλ στην Αθήνα, κυρία Τάμι Μπεν Χαΐμ, σε μια προσπάθεια να νομιμοποιήσει την επιχείρηση «Προστατευμένη παρυφή», που βρίσκεται σε εξέλιξη στη Γάζα. «Οταν ηχούν οι σειρήνες στο Ισραήλ, οι πολίτες έχουν μόνο 15 δευτερόλεπτα για να βρουν καταφύγιο», είπε και πρόσθεσε ότι όλα τα σπίτια, δημόσια κτίρια, σχολεία κ.λπ. έχουν ειδικά διαμορφωμένα ασφαλή δωμάτια. Εξι εκατομμύρια Ισραηλινοί ζουν υπό τη διαρκή απειλή μιας τρομοκρατικής οργάνωσης που απεργάζεται την εξόντωση του Ισραήλ, συμπλήρωσε η Ισραηλινή διπλωμάτις, η οποία πάντως παραδέχθηκε ότι υπάρχει μια «ανισορροπία», όπως χαρακτηριστικά είπε, μεταξύ των θυμάτων των δύο πλευρών.

«Είχαμε την αίσθηση ότι ήσασταν απολογητική σε αυτό το σημείο. Κάνατε λόγο για λίγους Ισραηλινούς νεκρούς, ενώ εκτός των τριών απαχθέντων, η χώρα σας δεν έχει θρηνήσει άλλα θύματα. Την ίδια στιγμή στην παλαιστινιακή πλευρά έχουν αναφερθεί τουλάχιστον 180 νεκροί. Πού αποδίδετε αυτό το γεγονός;», ήταν η ερώτηση της «Κ» στην κ. Μπεν Χαΐμ. «Αισθάνομαι θλίψη όταν τα θύματα είναι άμαχοι», απάντησε η επιτετραμμένη της πρεσβείας του Ισραήλ στην Αθήνα, η οποία επέρριψε ωστόσο τις ευθύνες στη Χαμάς, που μετατρέπει τους Παλαιστίνιους πολίτες σε ανθρώπινες ασπίδες. Εφερε μάλιστα ως παράδειγμα προειδοποιήσεις που έχουν εκδοθεί από τις ισραηλινές δυνάμεις αρκετές ώρες πριν από χτυπήματα σε σημεία από τα οποία έχουν εκτοξευτεί ρουκέτες.

«Δεχθήκαμε το σχέδιο της Αιγύπτου»

Προειδοποιήσεις που -κατά την κ. Μπεν Χαΐμ- πέφτουν στο κενό, αφού γυναικόπαιδα όχι μόνο δεν μετακινούνται από εκεί, αλλά μεταφέρονται εσκεμμένα στα συγκεκριμένα σημεία. Στην επισήμανση Ελλήνων δημοσιογράφων ότι αν συνεχιστούν τέτοιου είδους χτυπήματα σε βάρος αμάχων στη Γάζα πλήττεται η διεθνής εικόνα του Ισραήλ, η απάντησή της ήταν ότι το υπουργικό συμβούλιο της χώρας της ήταν αυτό που δέχθηκε αμέσως το σχέδιο εκεχειρίας της Αιγύπτου, το οποίο ωστόσο απέρριψε η Χαμάς.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή