Σπίτια αξιωματούχων της Χαμάς βομβάρδισε το Ισραήλ – Εκκληση για απομάκρυνση στους κατοίκους της Γάζας

Σπίτια αξιωματούχων της Χαμάς βομβάρδισε το Ισραήλ – Εκκληση για απομάκρυνση στους κατοίκους της Γάζας

1' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Να απομακρυνθούν από τις εστίες τους κάλεσε σήμερα ο ισραηλινός στρατός τους 100.000 κατοίκους της Γάζας, λίγες ώρες μετά τον βομβαρδισμό σπιτιών ηγετικών στελεχών της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας από το Ισραήλ.

Κατά την ένατη πλέον ημέρα της επιχείρησης Protective Edge, μαχητικά αεροσκάφη βομβάρδισαν στην πόλη της Γάζας το σπίτι του ηγετικού στελέχους της Χαμάς, Μαχμούντ αλ-Ζάχαρ, με πυραύλους, το οποίο όμως ήταν κενό την ώρα εκείνη.

Οι ισραηλινές επιδρομές έπληξαν επίσης τις κατοικίες του πρώην υπουργού Υγείας Φάτι Χαμάντ και του βουλευτή της Χαμάς Ισμαήλ αλ-Ασκαρ στην Τζαμπαλίγια, σπίτια στην πόλη της Ράφας, όπου δύο τρεις άνδρες σκοτώθηκαν, ένας εκ των οποίων ήταν ισλαμιστής μαχητής, καθώς και σπίτια στη Χαν Γιούνις, όπου έχασε τη ζωή του ένας Παλαιστίνιος 19 ετών.

Το Ισραήλ δήλωσε χθες ότι δεν έχει "άλλη επιλογή" παρά να εντείνει τις επιδρομές στη Γάζα μετά την απόρριψη της εκεχειρίας από τη Χαμάς, με τη σύγκρουση να οδηγείται σε αδιέξοδο, με τουλάχιστον 203 νεκρούς Παλαιστίνιους, στη συντριπτική τους πλειοψηφία πολίτες και, για πρώτη φορά ενός Ισραηλινού. Σχεδόν 1.500 είναι οι παλαιστίνιοι τραυματίες.

Η ισραηλινή αεροπορία επανέλαβε τις επιδρομές από χθες το απόγευμα στον παλαιστινιακό θύλακα, αντιδρώντας στις δεκάδες "τυφλές" ρίψεις ρουκετών της Χαμάς, εκ των οποίων δύο καταστράφηκαν εν πτήσει πάνω από το Τελ Αβίβ.

"Μια διπλωματική λύση θα ήταν καλύτερη, αυτό προσπαθήσαμε να κάνουμε όταν αποδεχθήκαμε την αιγυπτιακή πρόταση εκεχειρίας. Ωστόσο η Χαμάς δεν μας άφησε άλλη επιλογή παρά να εντείνουμε την εκστρατεία μας εναντίον της", δήλωσε ο πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή