Δικαστής διατήρησε σε ισχύ το ένταλμα σύλληψης του Τζούλιαν Ασάνζ

Δικαστής διατήρησε σε ισχύ το ένταλμα σύλληψης του Τζούλιαν Ασάνζ

46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σουηδός δικαστής διατήρησε σε ισχύ το ένταλμα σύλληψης σε βάρος του ιδρυτή του ιστοτόπου WikiLeaks Τζούλιαν Ασάνζ, ο οποίος καταζητείται από σουηδούς εισαγγελείς που θέλουν να τον ανακρίνουν για δύο υποθέσεις σεξουαλικής κακοποίησης γυναικών στη χώρα.

Ο Ασάνζ έχει καταφύγει τα τελευταία δύο χρόνια στην πρεσβεία στο Λονδίνο του Ισημερινού—η κυβέρνηση της χώρας αυτής της Λατινικής Αμερικής του έχει χορηγήσει πολιτικό άσυλο—προκειμένου να αποφύγει την έκδοσή του στη Σουηδία, καθώς φοβάται ότι από εκεί ενδέχεται να εκδοθεί στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.

Οι σουηδοί εισαγγελείς ερευνούν τις καταγγελίες που έχουν κάνει δύο πρώην εθελόντριες που δούλευαν στον WikiLeaks ότι ο Ασάνζ τους επιτέθηκε σεξουαλικά. Ο Ασάνζ αρνείται τις κατηγορίες σε βάρος του και συνεχίζει τη νομική μάχη εναντίον της έκδοσής του από την σύλληψή του στη Βρετανία τον Δεκέμβριο του 2010.

Οι αρχές των ΗΠΑ θέλουν να δικάσουν τον Ασάνζ για μια από τις μεγαλύτερες διαρροές απόρρητων και διαβαθμισμένων δημοσίων εγγράφων στην αμερικανική ιστορία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή