Αφγανιστάν: Επίθεση Ταλιμπάν στο αεροδρόμιο της Καμπούλ

Αφγανιστάν: Επίθεση Ταλιμπάν στο αεροδρόμιο της Καμπούλ

1' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι Ταλιμπάν ανέλαβαν την ευθύνη για την επίθεση στο αεροδρόμιο της Καμπούλ,  κατά την οποία οι δυνάμεις της αστυνομίας ανταλλάσσουν πυρά ελαφρών όπλων και ρουκέτες με τους αντάρτες.

Σε ανακοίνωσή του που εστάλη στο Γαλλικό Πρακτορείο, ο εκπρόσωπος των Ταλιμπάν Ζαμπιχουλάχ Μουτζάχιντ διευκρίνισε: "Ένας ορισμένος αριθμός μαχητών μας με βαριά και ελαφρά όπλα εξαπέλυσαν επίθεση εναντίον του διεθνούς αεροδρομίου της Καμπούλ και σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες μας ο εχθρός έχει υποστεί απώλειες και οι σφοδρές μάχες συνεχίζονται".

Σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών, το οποίο επιβεβαίωσε την επίθεση, μια ομάδα ανταρτών πήρε θέσεις σε ένα υπό κατασκευή κτίριο δίπλα από το αεροδρόμιο γύρω στις 04:30 (τοπική ώρα, 03:00 ώρα Ελλάδας). Στη συνέχεια οι αντάρτες άνοιξαν πυρ με αυτόματα όπλα και ρουκέτες.

Ελικόπτερα της δύναμης του ΝΑΤΟ στο Αφγανιστάν (ISAF) και του αφγανικού στρατού υπερίπτανται της περιοχής ενώ στήλες καπνού είναι ορατές στα σημεία όπου διεξάγονται μάχες.

"Οι δράστες … περικυκλώθηκαν από τις δυνάμεις ασφαλείας. Η κατάσταση θα είναι σύντομα υπό έλεγχο", δήλωσε προς το Γαλλικό Πρακτορείο ο στρατηγός Αγιούμπ Σαλάνγκι, αρχηγός της αστυνομίας της Καμπούλ.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του υπουργείου Εσωτερικών Σεντίκ Σεντίκι, τουλάχιστον δύο από τους αντάρτες σκοτώθηκαν από τις δυνάμεις ασφαλείας, ωστόσο δεν έχουν αναφερθεί ακόμη απώλειες μεταξύ των αμάχων ή της αστυνομίας.

Σύμφωνα με έναν αφγανό αξιωματούχο που ζήτησε να μην κατονομασθεί, οι πτήσεις έχουν προσωρινά ακυρωθεί και το διεθνές αεροδρόμιο έχει κλείσει.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή