Νιγηρία: Έγκριση 1 δις. δολαρίων ζητάει ο πρόεδρος Τζόναθαν για την καταπολέμηση της Μπόκο Χαράμ

Νιγηρία: Έγκριση 1 δις. δολαρίων ζητάει ο πρόεδρος Τζόναθαν για την καταπολέμηση της Μπόκο Χαράμ

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο πρόεδρος της Νιγηρίας Γκούντλακ Τζόναθαν επιδιώκει την έγκριση του κοινοβουλίου για να δανειστεί 1 δισεκατομμύριο δολάρια για την καταπολέμηση της ισλαμιστικής οργάνωσης Μπόκο Χαράμ, γράφει σήμερα η εφημερίδα Premium Times.

Σε επιστολή που απέστειλε την Τρίτη στον πρόεδρο της Γερουσίας Ντέιβιντ Μαρκ, ο Τζόναθαν υπογραμμίζει "την επείγουσα ανάγκη που υπάρχει να αναβαθμιστεί ο εξοπλισμός, η εκπαίδευση και η επιμελητειακή υποστήριξη των ενόπλων δυνάμεών μας και των υπηρεσιών ασφαλείας μας για να τους επιτρέψουμε να αντιμετωπίσουν με μεγαλύτερη ισχύ αυτήν την σοβαρή απειλή".

Η κυβέρνηση της Νιγηρίας δέχεται όλο και περισσότερες επικρίσεις για την αδυναμία της να νικήσει την Μπόκο Χαράμ, η οποία έχει σκοτώσει περισσότερους από 2.500 ανθρώπους μόνον φέτος στον βορρά της χώρας. Η οργάνωση αυτή προκάλεσε εξάλλου διεθνή κατακραυγή όταν απήγαγε περισσότερες από 200 μαθήτριες από ένα σχολείο στα μέσα του Απριλίου.

Η Νιγηρία διαθέτει ήδη το 20% του προϋπολογισμού της στην άμυνα. Ωστόσο οι δυνάμεις ασφαλείας της εξακολουθεί να θεωρείται ότι δεν είναι επαρκώς εξοπλισμένες για να αντιμετωπίσουν την Μπόκο Χαράμ, προσθέτει η Premium Times.

Όταν η Μπόκο Χαράμ ξεκίνησε τις επιθέσεις της το 2009, ο βασικός της στόχος ήταν χριστιανοί και ο σκοπός των μαχητών της ήταν η ίδρυση ενός ισλαμικού κράτους.

Από τα μέσα του 2013, βασικός στόχος των επιθέσεων της Μπόκο Χαράμ είναι οι κυβερνητικές δυνάμεις ασφαλείας, αλλά και πολίτες, χριστιανοί όμως και μουσουλμάνοι.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή