H Αγκελα Μέρκελ θα εξαντλήσει την κυβερνητική της θητεία

H Αγκελα Μέρκελ θα εξαντλήσει την κυβερνητική της θητεία

1' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΒΕΡΟΛΙΝΟ. Να εξαντλήσει την κυβερνητική της θητεία σκοπεύει η καγκελάριος της Γερμανίας Ανγκελα Μέρκελ, η οποία διέψευσε εκ νέου τις εικασίες ότι σχεδιάζει να αποχωρήσει από την καγκελαρία μέσα στο 2016. «Οι άνθρωποι στη Γερμανία μπορούν να είναι βέβαιοι ότι θα κάνω αυτό που τους έχω πει», δήλωσε η κυρία Μέρκελ στο πλαίσιο της καθιερωμένης «θερινής» συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε νωρίτερα στο Βερολίνο. Δεν θέλησε ωστόσο να μιλήσει για μετά το 2017, οπότε και θα διενεργηθούν οι επόμενες εκλογές. «Ολα τα υπόλοιπα, αργότερα», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα μιας δημοσκόπησης που πραγματοποίησε το δεύτερο κανάλι της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης ZDF, το 65% των Γερμανών επιθυμεί να δει τη Μέρκελ και πάλι υποψήφια για την καγκελαρία, ενώ μόνο το 29% είναι αντίθετο σε αυτή την προοπτική. Μεταξύ των ψηφοφόρων του κόμματός της, των Χριστιανοδημοκρατών, μια τέταρτη υποψηφιότητα της κυρίας Μέρκελ θα επιθυμούσε το 84%.

Σε ό,τι αφορά ωστόσο τα άμεσα σχέδιά της και το εάν η κρίση στην Ουκρανία θα «χαλάσει» τις διακοπές της, η καγκελάριος δήλωσε ότι είναι πάντα «σε υπηρεσία», ανεξαρτήτως του εάν βρίσκεται σε διακοπές ή όχι.

Yπενθυμίζεται ότι η Μέρκελ κυριαρχεί στο εσωτερικό του κόμματός της, αφού η νυν καγκελάριος έχει φροντίσει να εξουδετερώσει όλους όσοι την αμφισβήτησαν κατά καιρούς στους κόλπους των Χριστιανοδημοκρατών. Μοναδική πιθανή διάδοχός της η σημερινή υπουργός Αμυνας Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, η οποία θα μπορούσε να συνεχίσει την παράδοσή της ως «Σιδηράς Κυρίας» της Ευρώπης.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή