Ουκρανία: Σφοδρές συγκρούσεις στο κέντρο του Ντονέτσκ

Ουκρανία: Σφοδρές συγκρούσεις στο κέντρο του Ντονέτσκ

40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σφοδρές συγκρούσεις έχουν ξεσπάσει στην περιοχή του σιδηροδρομικού σταθμού στο κέντρο του Ντονέτσκ, όπου αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν στήλες καπνού και ισχυρές εκρήξεις.

Αρχηγός των φιλορώσων αυτονομιστών δήλωσε ότι ουκρανικές στρατιωτικές δυνάμεις προσπαθούν να εισβάλουν στο Ντονέτσκ και αυτόπτης μάρτυρας δήλωσε στο πρακτορείο Reuters ότι είδε δύο τανκς των δυνάμεων των αυτονομιστών να κατευθύνονται προς τον σιδηροδρομικό σταθμό του Ντονέτσκ, ενώ κάτοικοι προσπαθούν να διαφύγουν από τη ζώνη των συγκρούσεων.

Το δημοτικό συμβούλιο της πόλης εξέδωσε ανακοίνωσε με την οποία καλεί τους πολίτες να εγκαταλείψουν την περιοχή των συγκρούσεων.

Η ανακατάληψη της πόλης, που αποτελεί προπύργιο των φιλορώσων αυτονομιστών, είναι βασικός στόχος των ουκρανικών στρατιωτικών δυνάμεων.

Εκπρόσωπος των ουκρανικών δυνάμεων δήλωσε ότι η επιχείρηση βρίσκεται σε «ενεργό στάδιο» και ότι δεν μπορεί να σχολιάσει τις πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες ουκρανικές στρατιωτικές δυνάμεις εισέρχονται στο Ντονέτσκ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή