Χάνονται στοιχεία και λαφυραγωγούνται αποσκευές

Χάνονται στοιχεία και λαφυραγωγούνται αποσκευές

2' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μονάχα χαοτική θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η κατάσταση που επικρατούσε τις τελευταίες ώρες στην τοποθεσία όπου κατέπεσε και συνετρίβη, κατά τα φαινόμενα χτυπημένο από πύραυλο εδάφους αέρος, το Boeing Β777 των Μαλαισιανών Αερογραμμών, με αποτέλεσμα να βρουν φριχτό θάνατο οι 298 επιβαίνοντες.

Ανδρες των υπηρεσιών άμεσης ανάγκης που είχαν καταφτάσει στην περιοχή θρυμμάτιζαν με βαριοπούλες τα συντρίμμια του αεροσκάφους προκειμένου να απεγκλωβίσουν τις σορούς ή τα ανθρώπινα μέλη που βρίσκονταν εκεί, ενώ ο τόπος ήταν διάστικτος από τα πεταμένα υπάρχοντα των άτυχων επιβαινόντων, αποσκευές, διαβατήρια, παιδικά βιβλία ακόμη και τα βιβλία συντήρησης και πτήσης του αεροσκάφους. Κατά πάσα πιθανότητα, παραδέχονται οι ειδικοί, είναι πολλά τα σημαντικά στοιχεία για την έρευνα του τι συνέβη που καταστρέφονται.

Οι ρωσόφωνοι αυτονομιστές που επιβλέπουν την περιοχή φαίνεται να φορτώσαν περί τις διακόσιες σορούς σε βαγόνια τρένου με ψύξη, τα οποία περίμεναν στα περίχωρα της πόλης Τόρεζ. Την ίδια στιγμή, αξιωματούχος του μικρού νεκροτομείου της πόλης ισχυριζόταν ότι όλα τα πτώματα -τα οποία όζουν εξαιτίας της τριήμερης παραμονής τους κάτω από τον καυτό ήλιο- πρόκειται να μεταφερθούν μέχρι τον λιμένα της Μαριούπολης στη νοτιοανατολική Ουκρανία. Ταυτόχρονα, υπάρχουν πολλές καταγγελίες για τη λαφυραγώγηση των αποσκευών των νεκρών επιβατών του μοιραίου αεροσκάφους και την απομάκρυνση οτιδήποτε μπορούσε να έχει αξία, όπως χρήματα αλλά και φωτογραφικές μηχανές και άλλα. Μάλιστα, αυτόπτης μάρτυρας περιγράφει πώς άνδρες αφαίρεσαν από βαλίτσα ένα ζευγάρι κιάλια τα οποία ξαναπέταξαν στον σωρό όταν αντιλήφθηκαν ότι είχαν σπάσει κατά την πρόσκρουση στο έδαφος.

Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν κλαπεί οι πιστωτικές κάρτες των θυμάτων και έχουν ειδοποιηθεί οι ολλανδικές τράπεζες να κλείσουν τους λογαριασμούς τους. Και οι δημοσιογράφοι που βρίσκονται στην περιοχή φαίνεται να ψάχνουν ανάμεσα στα συντρίμμια για οτιδήποτε θα μπορούσε να τους φανεί χρήσιμο για να κάνουν γλαφυρότερες τις ιστορίες φρίκης που μεταδίδουν από τον τόπο της τραγωδίας. Δημοσιογράφος της αυστραλιανής εφημερίδας The Australian περιγράφει με ποιον τρόπο οι άνδρες θρυμματίζαν με βαριοπούλες τα κομμάτια του πιλοτηρίου του αεροσκάφους, τα οποία τελικά έδεσαν με σύρμα για να τα απομακρύνουν. Ο ίδιος δημοσιογράφος αναμεταδίδει ότι ανάμεσα στα συντρίμμια βρήκε το μαλαισιανό διαβατήριο που ανήκε στον κυβερνήτη της πτήσης Τσου Τζιν Λεόνγκ Γιουτζίν και το δίπλωμα πιλότου που διέθετε. Επίσης, εντόπισε τέσσερα κινητά τηλέφωνα και δύο φορητούς υπολογιστές που παρέδωσε στην Αστυνομία. Πεταμένο βρέθηκε και το βιβλίο πτήσης και οι σημειώσεις του συγκυβερνήτη Μοχάμεντ Φιρντάους Αμπντούλ Ραχίμ με διάφορα διαγράμματα αεροδιαδρόμων και χάρτες.

Ανοιξε βαλίτσα

Τέλος, συγγνώμη αναγκάστηκε να ζητήσει το βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο Sky News επειδή ο Κόλιν Μπρέιζερ, ένας από τους παρουσιαστές που βρίσκεται σε αποστολή, άνοιξε την πεταμένη βαλίτσα επιβάτη της πτήσης ΜΗ17 και άρχισε να βγάζει και να δείχνει στον φακό τα διάφορα αντικείμενα.

«Σήμερα ο Κόλιν Μπρέιζερ έδειξε στο τηλεοπτικό κοινό τα περιεχόμενα στην αποσκευή ενός θύματος της τραγωδίας. Αμέσως αναγνώρισε ότι δεν ήταν σωστό και ζητά, όπως και το κανάλι, συγγνώμη για οποιοδήποτε αδίκημα διαπράχθηκε».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή