ΚΟΣΜΟΣ

Νότια Κορέα: Νεκρός βρέθηκε ο πλοιοκτήτης του Sewol που βυθίστηκε τον Απρίλιο

Νότια Κορέα: Νεκρός βρέθηκε ο πλοιοκτήτης του Sewol που βυθίστηκε τον Απρίλιο

Η αστυνομία της Νότιας Κορέας ανακοίνωσε την Τρίτη ότι το πτώμα που είχε βρεθεί στις 12 Ιουνίου σε μια αγροτική περιοχή στην Σουντσεόν μια πόλη 300 χιλιόμετρα νότια της Σεούλ ανήκει τελικά στον επιχειρηματία Γιο Μπγιούνγκ Εουν, ιδιοκτήτη του οχηματαγωγού πλοίου που βυθίστηκε τον περασμένο Απρίλιο παρασύροντας στον υγρό του τάφο 300 ανθρώπους.

Το πτώμα του άνδρα, ηλικίας 73 ετών, είχε εντοπιστεί σε προχωρημένο στάδιο αποσύνθεσης και οι αρχές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι ανήκει στον φυγόδικο επιχειρηματία μετά απο ανάλυση του DNA, καθώς και από τα δακτυλικά αποτυπώματα. Ο Γιο καταζητούνταν κατηγορούμενος για υπεξαίρεση, αμέλεια σε ναυτική τραγωδία και φοροδιαφυγή.

Πολλά μπουκάλια αλκοόλ βρέθηκαν στο σημείο όπως δήλωσε ο αρχηγός της αστυνομίας της πόλης Σουντσεόν Γου Χουνγκ Χο. «Δεν ξέρουμε αν είναι δολοφονία ή αυτοκτονία. Ελπίζουμε ότι η νεκροψία θα μας δείξει περισσότερα και θα καθορίσει την ημερομηνία θανάτου». Η αστυνομία ανέφερε ότι η ανακοίνωση για τον εντοπισμό του καταζητούμενου πλοιοκτήτη είχε καθυστερήσει καθώς η εγκληματολογική έρευνα για το DNA διαρκεί 40 ημέρες.

Ο Γιο Μπγιούνγκ Εουν ήταν ο πατριάρχης της οικογένειας που ελέγχει την ναυτιλιακή εταιρεία Chonghaejin Marine Co, πλοιοκτήτρια του Sewol, που βυθίστηκε στις 16 Απριλίου στα ανοικτά των νότιων ακτών της Νότιας Κορέας με 476 επιβαίνοντες, συμπεριλαμβανομένων 325 μαθητές .

Από τους επιβαίνοντες 304 άνθρωποι πνίγηκαν, εκ των οποίων οι 250 ήταν μαθητές του ίδιου σχολείου, νότια της Σεούλ, που πήγαιναν σχολική εκδρομή. Η καταστροφή βύθισε σε πένθος τη Νότια Κορέα και η αστυνομία είχε εκδώσει ένταλμα σύλληψης εναντίον του πλοιοκτήτη λίγο μετά το ναυάγιο, αλλά αυτός είχε καταφέρει να διαφύγει. Οι αρχές τον είχαν επικηρύξει με 360.000 δολάρια για όποιον έδινε πληροφορίες που θα οδηγούσαν στη σύλληψή του.