Ταϊβάν: Ενας νεκρός και υλικές καταστροφές από τον τυφώνα Μάτμο

Ταϊβάν: Ενας νεκρός και υλικές καταστροφές από τον τυφώνα Μάτμο

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ένας άνθρωπος σκοτώθηκε, εννέα τραυματίστηκαν και ένας ακόμη αγνοείται από την προσέγγιση του τυφώνα Μάτμο που χτυπάει την Ταϊβάν με ισχυρές βροχοπτώσεις και θυελλώδεις ανέμους, προκαλώντας υλικές ζημιές και το κλείσιμο των χρηματοπιστωτικών αγορών και των σχολείων.

Ο Μάτμο που κατατάσσεται στην κατηγορία δύο της πεντάβαθμης κλίμακας κινδύνου που μετρά τις τροπικές καταιγίδες, κινείται με ριπές ανέμων 155 χιλιομέτρων ανά ώρα και προσέγγισε τις παράκτιες περιοχές της Ταϊβάν νωρίς το πρωί της Τετάρτης τοπική ώρα, όπως ανακοίνωσε η κεντρική μετεωρολογική υπηρεσία της χώρας. Η μετεωρολογική υπηρεσία ανέφερε ότι ο τυφώνας αναμένεται να κατευθυνθεί βόρεια προς την Κίνα αργότερα μέσα στην ημέρα. Ο στρατός και οι υπηρεσίες αρωγής έχουν συγκεντρώσει και διανείμει σακιά από άμμο που έχουν τοποθετήσει σε επικίνδυνες περιοχές καθώς οι αρχές αναμένουν πλημμύρες.

Ο Μάτμο χτύπησε την Ταϊβάν μια εβδομάδα αφότου πέρασε από την ευρύτερη περιοχή ο τυφώνας Ραμασούν αφήνοντας πίσω του 97 νεκρούς στις Φιλιππίνες και 46 στην Κίνα, ενώ άλλοι 25 άνθρωποι εξακολουθούν να αγνοούνται. Η Μετεωρολογική Υπηρεσία της Κίνας, ανακοίνωσε ότι ο Ραμασούν ήταν η ισχυρότερη θύελλα που έπληξε τις νότιες κινεζικές περιοχές από το 1973. Οι τυφώνες είναι ένα κοινό γνώρισμα σε αυτή την εποχή του έτους στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας, καθώς συγκεντρώνουν ισχύ από τα ζεστά νερά και τα διαχέουν πάνω από την ξηρά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή