Αεροπορική τραγωδία και στην Ταϊβάν

Αεροπορική τραγωδία και στην Ταϊβάν

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ακόμη ένα πολύνεκρο αεροπορικό δυστύχημα σημειώθηκε στα νησιά Πένγκου της Ταϊβάν, όταν ένα αεροπλάνο της εταιρείας TransAsia Airways συνετρίβη κατά την προσγείωση, εξαιτίας της κακοκαιρίας που έχει προξενήσει ο τυφώνας Μάτμο, ο οποίος πλήττει την Ταϊβάν από χθες. Σύμφωνα με το κινεζικό πρακτορείο Σινχουά, οι πρώτες πληροφορίες θέλουν σαράντα άτομα να έχουν χάσει τη ζωή τους. «Επικρατεί χάος στο σημείο της συντριβής», δήλωσε ο διευθυντής των αρχών της πολιτικής αεροπορίας της Ταϊβάν Τζιν Σεν. «Το τμήμα πυρόσβεσης έσβησε τη φωτιά και σύντομα θα μας ενημερώσει για τον ακριβή αριθμό των θυμάτων», πρόσθεσε ο ίδιος.

Μετά τη συντριβή του αεροπλάνου των Μαλαισιανών Αερογραμμών στην Ουκρανία, οι αμερικανικές και ευρωπαϊκές αεροπορικές εταιρείες κινήθηκαν γρήγορα για την ακύρωση των πτήσεών τους προς το Ισραήλ, μία κίνηση που αποκαλύπτει την ανασφάλειά τους απέναντι στα σημεία του πλανήτη που βιώνουν εμπόλεμες συγκρούσεις. Η Delta Air Lines αποφάσισε να δώσει εντολή για την ακύρωση πτήσης από τις ΗΠΑ προς το Ισραήλ, ενώ είχε ήδη απογειωθεί, αφού ένας πύραυλος που εκτοξεύθηκε από τη Λωρίδα της Γάζας προσγειώθηκε κοντά στο αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν του Τελ Αβίβ.

Αντίστοιχες αντιδράσεις ακολούθησαν από άλλες εταιρείες παρά τις διαμαρτυρίες της ισραηλινής κυβέρνησης, ενώ η ισραηλινή εταιρεία El Al συνέχισε να λειτουργεί ομαλά. Η διοίκηση της αεροπορικής ομοσπονδίας στις ΗΠΑ ανακοίνωσε την 24ωρη διακοπή των πτήσεων προς το Ισραήλ. Την ίδια στιγμή, η Lufthansa, η Alitalia και η Air France αποφάσισαν τη διακοπή προτού δράσει επίσημα η υπηρεσία ασφαλείας της ευρωπαϊκής αεροπορίας. Δεν είναι γνωστό πόσο θα διαρκέσει η παύση αυτή.

Η ισραηλινή κυβέρνηση, από την πλευρά της, τόνισε ότι οι αεροπορικές εταιρείες υπερβάλλουν. Το υπουργείο Μεταφορών του Ισραήλ κάλεσε τις εταιρείες να ανακαλέσουν την απόφασή τους, επιμένοντας ότι το αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν είναι ασφαλές και απόλυτα προφυλαγμένο. «Δεν υπάρχει λόγος να απονείμουμε βραβείο στην τρομοκρατία με την ακύρωση των πτήσεων», σχολίασε το ισραηλινό υπουργείο Μεταφορών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή