«Ουδείς επιζών» στο αεροπλάνο της Air Algerie

«Ουδείς επιζών» στο αεροπλάνο της Air Algerie

1' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εντοπίστηκαν τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής στην περιοχή Γκόσι του Βόρειου Μάλι, στα σύνορα με την Μπουρκίνα Φάσο, τα συντρίμμια του αεροσκάφους της Air Algerie που πραγματοποιούσε δρομολόγιο από το Ουαγκαντούγκου της Μπουρκίνα Φάσο προς το Αλγέρι. Στο μοιραίο αεροσκάφος επέβαιναν 116 άτομα,ανάμεσα στα οποία δεν υπάρχουν επιζώντες.

Οι επιβάτες γαλλικής καταγωγής υπολογίζονται στα πενήντα άτομα, ενώ υπήρχαν, επίσης, 24 πολίτες της Μπουρκίνα Φάσο, οκτώ Λιβανέζοι, έξι Αλγερινοί, πέντε Καναδοί, τέσσερις Γερμανοί, δύο Λουξεμβούργιοι. Στην πτήση επέβαιναν ένας πολίτης από το Βέλγιο, το Καμερούν, την Αίγυπτο, το Μάλι, τον Νίγηρα, τη Ρουμανία, την Ελβετία και την Ουκρανία αντίστοιχα, ενώ διεξάγονται έρευνες για ακόμη τρεις ανθρώπους, των οποίων οι εθνικότητες ερευνώνται. Τα έξι μέλη του πληρώματος ήταν ισπανικής καταγωγής.

Αναλύουν το μαύρο κουτί

Σύμφωνα με τους ερευνητές που έσπευσαν στον τόπο της συντριβής, το αεροπλάνο διαλύθηκε αφού προσέκρουσε στο έδαφος, γεγονός το οποίο μάλλον αποκλείει την πιθανότητα η πτήση να δέχτηκε επίθεση από τους αντάρτες που ζητούν την ανεξαρτησία του Βόρειου Μάλι. Απόσπασμα εκατό στρατιωτών και τριάντα οχημάτων των γαλλικών στρατιωτικών δυνάμεων έχει σταλεί στην περιοχή για λόγους ασφαλείας, αλλά και για την ανάσυρση των σωμάτων των άτυχων επιβατών. Ο Γάλλος πρόεδρος, Φρανσουά Ολάντ, δήλωσε ότι ένα μαύρο κουτί του αεροπλάνου έχει ανακτηθεί και θα αναλυθεί άμεσα. Ο ίδιος διαβεβαίωσε τις οικογένειες και τους οικείους των θυμάτων για την αλληλεγγύη της γαλλικής κυβέρνησης. Ο Ολάντ πρόσθεσε ότι το ισπανικό πλήρωμα είχε ενημερώσει για αλλαγή πορείας «λόγω ιδιαίτερα δυσμενών καιρικών συνθηκών».

Μια πηγή των Αλγερινών Αερογραμμών ανέφερε ότι το πλήρωμα είχε ζητήσει αλλαγή πορείας λόγω κακής ορατότητας και για να αποφευχθεί σύγκρουση με άλλο αεροσκάφος της πτήσης Αλγέρι – Μπαμακό. Η Air France θα αποφύγει προσωρινά για λόγους ασφαλείας τη διαδρομή που περνάει από το Βόρειο Μάλι.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή