Oι Ταλιμπάν εκτέλεσαν εν ψυχρώ 14 στο Αφγανιστάν

Oι Ταλιμπάν εκτέλεσαν εν ψυχρώ 14 στο Αφγανιστάν

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΚΑΜΠΟΥΛ. Δύο μίνι μπας που ταξίδευαν στο κεντρικό Αφγανιστάν σταμάτησαν οι Ταλιμπάν χθες τα ξημερώματα και εκτέλεσαν εν ψυχρώ 14 επιβάτες. «Αυτές οι αδιάκριτες δολοφονίες εκ μέρους των Ταλιμπάν έχουν στόχο να εμφυσήσουν τον τρόμο στους πολίτες», ανέφερε εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών της χώρας. Τουλάχιστον τρεις γυναίκες και ένα παιδί τριών ετών ήταν ανάμεσα στα θύματα. Τοπικοί αξιωματούχοι στην απομακρυσμένη ορεινή επαρχία Γκορ ανέφεραν ότι οι περισσότεροι επιβάτες ανήκαν στη σιιτική μειονότητα Χαζάρα, μια πληροφορία πάντως που δεν επιβεβαιώθηκε από ανεξάρτητες πηγές. Σύμφωνα με τις μαρτυρίες, οι Ταλιμπάν σταμάτησαν τα δύο οχήματα, έκαναν έλεγχο στις ταυτότητες των επιβατών και στη συνέχεια χώρισαν 14 από τους 32 υπόλοιπους, τους οποίους δολοφόνησαν.

Οι Ταλιμπάν, που είναι σουνίτες εξτρεμιστές, κυβέρνησαν τη χώρα από το 1996 έως το 2001, οπότε ξεκίνησαν οι αμερικανικές επιχειρήσεις εναντίον τους ως απάντηση στην 11η Σεπτεμβρίου. Αποτελούνται κυρίως από Παστούν και έχουν επανειλημμένα στοχοποιήσει σιίτες, τους οποίους θεωρούν άπιστους.

Αύξηση κατά 24%

Στην εξαμηνιαία έκθεσή της για τα θύματα μεταξύ των αμάχων της αφγανικής σύγκρουσης, η αποστολή του ΟΗΕ στο Αφγανιστάν (UNAMA) κατέγραψε αύξηση 24% του αριθμού των πολιτών που σκοτώθηκαν ή τραυματίστηκαν σε μάχες, από εκρήξεις αυτοσχέδιων βομβών ή σε επιθέσεις αυτοκτονίας από την 1η Ιανουαρίου έως τις 30 Ιουνίου, συγκριτικά με την αντίστοιχη περίοδο του 2013.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή