Επίθεση αυτονομιστών στην Ταϊλάνδη

Επίθεση αυτονομιστών στην Ταϊλάνδη

40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 31 τραυματίστηκαν στον Νότο της Ταϊλάνδης, όταν εξερράγη εκρηκτικός μηχανισμός στο εμπορικό κέντρο της επαρχίας Γιάλα. Σύμφωνα με τον συνταγματάρχη της αστυνομίας, Ουασάν Πουανγκνόι, κατά πάσα πιθανότητα ο εκρηκτικός μηχανισμός τοποθετήθηκε σε μικρό φορτηγό από μουσουλμάνους αυτονομιστές. Το παγιδευμένο αυτοκίνητο είχε σταθμεύσει έξω από ξενοδοχείο της περιοχής Μπετόνγκ στην επαρχία Γιάλα. Από την έκρηξη καταστράφηκαν πολλά αυτοκίνητα ενώ προκλήθηκε και πυρκαγιά.

Σε προηγούμενη επίθεση τέσσερις Ταϊλανδοί στρατιώτες τραυματίστηκαν διερχόμενοι μπροστά από παγιδευμένο με εκρηκτικά αυτοκίνητο στην επαρχία Ναρατιουάτ. Από το 2004 μέχρι σήμερα, στις τρεις νότιες επαρχίες της Ταϊλάνδης όπου οι κάτοικοι είναι στην πλειονότητά τους μουσουλμάνοι, έχουν χάσει τη ζωή τους σε τέτοιου είδους συμβάντα πέντε χιλιάδες άτομα. Οι αυτονομιστές μουσουλμάνοι αντάρτες θέτουν στο στόχαστρό τους κατά κύριο λόγο στρατιώτες, αστυνομικούς και δημόσιους υπαλλήλους, τόσο βουδιστές όσο και μουσουλμάνους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή