Ιράν: «Λυσσασμένος σκύλος» το Ισραήλ

Ιράν: «Λυσσασμένος σκύλος» το Ισραήλ

1' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο ανώτατος πνευματικός ηγέτης του Ιράν αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ χαρακτήρισε σήμερα το Ισραήλ «λυσσασμένο σκύλο» που διαπράττει «γενοκτονία» στη Γάζα και κάλεσε τον ισλαμικό κόσμο να «εξοπλίσει» τους Παλαιστίνιους, σε ομιλία του που μεταδόθηκε απευθείας από την ιρανική τηλεόραση.

«Ενας λυσσασμένος σκύλος, ένας άγριος λύκος επιτίθεται κατά αθώων ανθρώπων, αθώων παιδιών που έχασαν τη ζωή τους. Αυτό που διαπράττουν οι ηγέτες του σιωνιστικού καθεστώτος είναι γενοκτονία, μία ιστορική καταστροφή», δήλωσε ο Αλί Χαμενεΐ με την ευκαιρία του τέλους του ραμαζανιού.

«Ο αμερικανός πρόεδρος εξέδωσε φάτουα για τον αφοπλισμό της (παλαιστινιακής) αντίστασης, ώστε να μην είναι σε θέση να απαντήσουν στα εγκλήματα αυτά. Εμείς λέμε το αντίθετο: ολόκληρος ο κόσμος, και ιδιαιτέρως ο ισλαμικός κόσμος, οφείλει να εξοπλίσει όσο μπορεί τον λαό των Παλαιστινίων», είπε.

Το Ιράν, το οποίο δεν αναγνωρίζει την ύπαρξη του Ισραήλ, υποστηρίζει τις ισλαμιστικές παλαιστινιακές οργανώσεις Χαμάς και Ισλαμικός Τζιχάντ, εναντίον των οποίων το Ισραήλ δηλώνει ότι ξεκίνησε στις 8 Ιουλίου μία ευρεία στρατιωτική επιχείρηση, που έχει στοιχίσει τη ζωή περισσοτέρων των 1.100 Παλαιστινίων, στην μεγάλη πλειοψηφία τους αμάχων, αλλά και περισσότερων των 50 ισραηλινών στρατιωτών.

Ιρανοί αξιωματούχοι έχουν δηλώσει ότι η Τεχεράνη έχει χορηγήσει στους Παλαιστίνιους την τεχνολογία για την κατασκευή των πυραύλων που εκτοξεύονται κατά του ισραηλινού εδάφους.

Σε συνομιλία του με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ Μπέντζαμιν Νετανιάχου, ο Μπαράκ Ομπάμα δήλωσε ότι «οποιαδήποτε μακροπρόθεσμη λύση στην παλαιστινο-ισραηλινή διένεξη» περνά από «τον αφοπλισμό των τρομοκρατικών οργανώσεων και την αποστρατιωτικοποίηση της Γάζας».

Σύμφωνα με τον αγιατολάχ Χαμενεΐ, οι ΗΠΑ και οι ευρωπαϊκές χώρες επιδιώκουν την αποστρατιωτικοποίηση ώστε το Ισραήλ να μπορεί να επιτίθεται «στην Παλαιστίνη και τη Γάζα… οποιαδήποτε στιγμή, χωρίς αυτές να έχουν τη δυνατότητα να αμυνθούν».

«Ενας λαός περικυκλωμένος σε μία μικρή έκταση, με κλειστά σύνορα, χωρίς νερό και ηλεκτρικό ρεύμα, αυτός ο πληθυσμός αντιμετωπίζει έναν ένοπλο εχθρό, όπως είναι το σιωνιστικό καθεστώς… αυτός ο λαός αντιστέκεται χωρίς να υποκύπτει. Είναι ένα μάθημα για όλους μας», είπε.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή