Παρατηρητές του ΟΑΣΕ στα σύνορα με Ρωσία

Παρατηρητές του ΟΑΣΕ στα σύνορα με Ρωσία

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΝΤΟΝΕΤΣΚ. Παρατηρητές του ΟΑΣΕ αναμένεται να αναπτυχθούν σήμερα στα ρωσοουκρανικά σύνορα, κατόπιν συμφωνίας ανάμεσα στη Ρωσία και στη Δύση. Οι αντάρτες της «Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ» δήλωσαν ότι δεν θα συνεργαστούν με τους παρατηρητές, τους οποίους χαρακτήρισαν «όργανα των ΗΠΑ». Η εκπρόσωπος του ΟΑΣΕ, Τατιάνα Μπάεβα, δήλωσε ότι οι πρώτοι 16 παρατηρητές αναμενόταν να φθάσουν σήμερα στη ρωσική επαρχία Ροστόφ. Η τρίμηνη αποστολή θα αφορά τον έλεγχο των συνοριακών σταθμών Ντονέτσκ και Γκούκοβο.

Η Ρωσία διαψεύδει σε όλους τους τόνους τις δυτικές καταγγελίες σύμφωνα με τις οποίες προμηθεύει όπλα στους αντάρτες. Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ έφθασε μέχρι του σημείου να δηλώσει ότι οι παρατηρητές είναι ελεύθεροι να χρησιμοποιήσουν μη επανδρωμένα αεροσκάφη ή δορυφόρους για να ελέγξουν τα σύνορα. «Η αποστολή παρατηρητών του ΟΑΣΕ που κατευθύνεται τώρα προς τη Ρωσία δεν σκοπεύει να χρησιμοποιήσει μη επανδρωμένα αεροσκάφη», δήλωσε η Μπάεβα.

Οι αντάρτες ανακοίνωσαν χθες ότι διακόπτουν τη συνεργασία τους με τον ΟΑΣΕ, τον οργανισμό που διαπραγματευόταν την πρόσβαση Δυτικών ειδικών στο σημείο συντιβής του μαλαισιανού Μπόινγκ. «Ο ΟΑΣΕ αποδεικνύεται ότι είναι μια δομή απολύτως ελεγχόμενη από τις ΗΠΑ», ανακοίνωσαν. Οι διεθνείς ειδικοί, τόσο από τον ΟΑΣΕ όσο και αστυνομικοί από την Ολλανδία και την Αυστραλία, δυσκολεύονται να φθάσουν στο σημείο της συντριβής, λόγω των συνεχιζόμενων εχθροπραξιών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή