Ισραήλ: Σε επιστράτευση 16.000 επιπλέον έφεδροι

Ισραήλ: Σε επιστράτευση 16.000 επιπλέον έφεδροι

1' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο ισραηλινός στρατός επιστράτευσε 16.000 επιπλέον εφέδρους, αυξάνοντας τον συνολικό αριθμό τους σε 86.000 έπειτα από τη συνέχιση της επιχείρησης που πραγματοποιεί από τις 8 Ιουλίου στη Λωρίδα της Γάζας, ανακοίνωσε σήμερα εκπρόσωπος του στρατού.

«Άλλοι 16.000 έφεδροι κλήθηκαν από το στρατό σε επιστράτευση. Οι προσκλήσεις αυτές επιτρέπουν την ανανέωση των χερσαίων δυνάμεων καθώς οι νέοι έφεδροι θα αντικαταστήσουν αυτούς που ήδη πολεμούν στη Γάζα, ενώ αυξάνουν συνολικά τον αριθμό των εφέδρων σε 86.000», διευκρίνισε ο εκπρόσωπος.

Το ισραηλινό συμβούλιο ασφαλείας που συνεδρίαζε επί πέντε ώρες χθες αποφάσισε ομόφωνα τη συνέχιση των επιθέσεων εναντίον των «στόχων τρομοκρατών» της Χαμάς και τη συνέχιση των επιχειρήσεων για την «εξουδετέρωση» των υπογείων σηράγγων που έχει κατασκευάσει το παλαιστινιακό κίνημα μεταξύ της Λωρίδας της Γάζας και του ισραηλινού εδάφους, μετέδωσε το ισραηλινό ραδιόφωνο.

Νέα έκτακτη συνεδρίαση του ισραηλινού συμβουλίου ασφαλείας, στο οποίο μετέχουν οκτώ υπουργοί, θα πραγματοποιηθεί σήμερα το απόγευμα. Σύμφωνα πάντα με το ισραηλινό ραδιόφωνο, στρατηγός αρμόδιος για τον τομέα της Γάζας εξήγησε ότι η καταστροφή των υπογείων σηράγγων είναι «θέμα ημερών».

Την ίδια ώρα ο αριθμός των Παλαιστινίων που σκοτώθηκαν στους χθεσινούς βομβαρδισμούς στη Λωρίδα της Γάζας αυξήθηκε σε 119, δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας στη Γάζα Ασραφ αλ-Κούντρα. «Ο απολογισμός των νεκρών από τις επιθέσεις στο σχολείο του ΟΗΕ και σε αγορά της συνοικίας Σετζάγια αυξήθηκαν. Είκοσι άνθρωποι σκοτώθηκαν στην επίθεση το σχολείο Αμπου Χουσέιν στη Τζαμπαλίγια και 20 σκοτώθηκαν στην αγορά στη Σετζάγια», τόνισε ο παλαιστίνιος εκπρόσωπος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή