Στον έλεγχο των τζιχαντιστών η Ζουμάρ στο βόρειο Ιράκ

Στον έλεγχο των τζιχαντιστών η Ζουμάρ στο βόρειο Ιράκ

40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους κατάφεραν τελικά να θέσουν υπό τον έλεγχό την πόλη Ζούμαρ στο βόρειο Ιράκ έπειτα από σφοδρές συγκρούσεις με τις κουρδικές δυνάμεις ασφαλείας, δήλωσαν κούρδοι αξιωματούχοι.

Η Ζούμαρ είναι μια πόλη όπου ζουν κυρίως Κούρδοι και βρίσκεται βορειοδυτικά της Μοσούλης. Η πόλη ήταν υπό τον έλεγχο της κεντρικής κυβέρνησης του Ιράκ μέχρι τον Ιούνιο οπότε την κατέλαβαν οι πεσμεργκά (κουρδικές δυνάμεις ασφαλείας).

Σφοδρές μάχες μαίνονταν από χθες Παρασκευή μεταξύ των πεσμεργκά και των ισλαμιστών μαχητών από τις οποίες σκοτώθηκαν τουλάχιστον 77 άνθρωποι και από τις δύο πλευρές. Η Ζούμαρ είναι η πρώτη κυρίως κουρδική πόλη που καταλαμβάνει το ΙΚ από τις αρχές Ιουνίου, οπότε ξεκίνησε την προέλασή του στο βόρειο και δυτικό Ιράκ. Παράλληλα το ΙΚ πήρε τον έλεγχο και της πόλης Κασκ, όπου βρίσκονται πετρελαϊκές εγκαταστάσεις, μετά την υποχώρηση των πεσμεργκά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή