Λιβύη: Μαίνονται οι μάχες – Ξεπέρασαν τους 200 οι νεκροί σε μία εβδομάδα

Λιβύη: Μαίνονται οι μάχες – Ξεπέρασαν τους 200 οι νεκροί σε μία εβδομάδα

53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τουλάχιστον 22 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 72 τραυματίστηκαν από τις χθεσινές συγκρούσεις στην Τρίπολη ανάμεσα σε αντίπαλες ένοπλες ομάδες που επί δύο εβδομάδες μάχονται για τον έλεγχο του μεγαλύτερου αεροδρομίου της πόλης, ανακοίνωσε σήμερα η κυβέρνηση.

«Οι βαριά οπλισμένες ομάδες συνέχισαν να βομβαρδίζουν στόχους αμάχων θέτοντας σε κίνδυνο χιλιάδες πολίτες. Στα νοσοκομεία της Τρίπολης μεταφέρθηκαν χθες 22 νεκροί, 72 τραυματίες και εκατοντάδες οικογένειες εκτοπίστηκαν εντός και εκτός της Λιβύης», αναφέρει κυβερνητική ανακοίνωση.

Με τον νεότερο αυτόν απολογισμό, ο αριθμός των νεκρών μόνο την περασμένη εβδομάδα στην πρωτεύουσα και στην ανατολική πόλη Βεγγάζη ξεπερνά τους 200.

Ενώ οι ένοπλες ομάδες μάχονται για τον έλεγχο του αεροδρομίου της Τρίπολης, ακραίες ισλαμιστικές οργανώσεις συγκρούονται τις τελευταίες εβδομάδες με τα κυβερνητικά στρατεύματα στη Βεγγάζη, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Λιβύης.

Η κλιμάκωση της βίας έχει υποχρεώσει πολλές χώρες να απομακρύνουν τους πολίτες και τους διπλωμάτες τους από τη Λιβύη.

Οι ηγέτες της Λιβύης έχουν προσπαθήσει να επιβάλουν την τάξη ύστερα από την ανατροπή του Μουάμαρ Καντάφι το 2011 καθώς η χώρα έχει παραλύσει από τις πολιτικές έριδες και την ενίσχυση των παραστρατιωτικών δυνάμεων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή