400 νεκροί από τα 6,1 Ρίχτερ στην Κίνα

400 νεκροί από τα 6,1 Ρίχτερ στην Κίνα

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τουλάχιστον 398 άτομα έχασαν τη ζωή τους και περισσότερα από 1.800 τραυματίστηκαν, ύστερα από τον καταστροφικό σεισμό μεγέθους 6,1 ρίχτερ που έπληξε την επαρχεία Γιουνάν της Κίνας την Κυριακή. Ο κινεζικός στρατός έχει διαθέσει 2.500 στρατιώτες, οι οποίοι κατευθύνονται προς την περιοχή με όργανα ανίχνευσης επιζώντων και μηχανήματα εκσκαφής, ώστε να συμβάλουν στις προσπάθειες διάσωσης.

Η Αμερικανική Γεωλογική Επισκόπηση (USGS) δήλωσε ότι το επίκεντρο του σεισμού βρισκόταν δέκα χιλιόμετρα κάτω από την περιοχή Ζάοτονγκ, στα βορειοανατολικά της επαρχίας. Ο σεισμός σημειώθηκε στις 16:30 τοπική ώρα και κατέστρεψε τις γραμμές ηλεκτρικού ρεύματος και επικοινωνίας.

Οι Κινέζοι στρατιώτες θα συνεργαστούν με τους περισσότερους από τριακόσιους πυροσβέστες και αστυνομικούς της Ζάοτονγκ και τους περίπου 400 διασώστες και εκπαιδευμένους σκύλους απ’ όλη την επαρχεία Γιουνάν. Ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ έκανε έκκληση για τη μεγαλύτερη δυνατή προσπάθεια για την εύρεση των επιζώντων, αφού διέταξε τη μετακίνηση των στρατιωτών. Ο πρωθυπουργός της Κίνας Λι Κετσιάνγκ επισκέφθηκε ο ίδιος την επαρχεία Γιουνάν.

Οπως ανέφερε το κινεζικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Σινχουά, εξαιτίας του σεισμού καταστράφηκαν τουλάχιστον δώδεκα χιλιάδες σπίτια, ενώ 30.000 ακόμη υπέστησαν σοβαρές ζημιές. Η κυβέρνηση έχει αποστείλει 2.000 σκηνές, 3.000 κρεβάτια, 3.000 πανωφόρια και 3.000 παπλώματα για να ενισχύσει τους πληγέντες από τον ισχυρό σεισμό. Οι διασώστες αναφέρουν, ωστόσο, ότι η πρόσβαση στην περιοχή για τη μεταφορά των απαραίτητων εφοδίων είναι δύσκολη λόγω της έντονης κακοκαιρίας και των κατολισθήσεων, που έχουν θέσει πολλούς δρόμους της επαρχίας εκτός λειτουργίας. Εκπρόσωπος του γ.γ. του ΟΗΕ δήλωσε ότι ο Μπαν Κι Μουν «εκφράζει τη λύπη του για την απώλεια τόσων ζωών». Ο Λευκός Οίκος εξέφρασε τα συλλυπητήριά του και τόνισε ότι οι ΗΠΑ είναι έτοιμες να προσφέρουν την υποστήριξή τους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή