Ιταλία: Διάσωση 2.700 προσφύγων από το Πολεμικό Ναυτικό – δύο νεκροί

Ιταλία: Διάσωση 2.700 προσφύγων από το Πολεμικό Ναυτικό – δύο νεκροί

1' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το Πολεμικό Ναυτικό της Ιταλίας ανακοίνωσε σήμερα ότι διέσωσε πάνω από 2.700 ανθρώπους το σαββατοκύριακο, κατά τη διάρκεια της προσπάθειάς τους να περάσουν με πλεούμενα από τις ακτές της βόρειας Αφρικής στην Ευρώπη, ενώ ανέσυραν επίσης δύο σορούς στα ανοικτά των λιβυκών ακτών.

Όσον αφορά τα δύο πτώματα, το ιταλικό ΠΝ ανέφερε απλώς μέσω του λογαριασμού του στο Twitter ότι ανασύρθηκαν «κατά τη διάρκεια επιχειρήσεων διάσωσης οι οποίες έγιναν (χθες) Κυριακή», χωρίς να υπεισέλθει σε άλλες λεπτομέρειες.

«Από την Παρασκευή ως την Κυριακή πάνω από 2.500 άνθρωποι διασώθηκαν από πλοία τα οποία συμμετέχουν στην επιχείρηση Mare Nostrum», ανέφερε ακόμη σε μια ανακοίνωσή του το ιταλικό ΠΝ.

Πάνω από 1.300 από τους πρόσφυγες διασώθηκαν την Παρασκευή και το Σάββατο στα στενά της Μεσσήνης στη Σικελία και μεταφέρθηκαν από τη φρεγάτα Fasan στο λιμάνι του Τάραντα, στην Απουλία.

Ένα άλλο, σκάφος μετέφερε σχεδόν 1.200 μετανάστες που έφθασαν την Τρίτη στο Σαλέρνο, νότια της Νάπολης, ενώ η φρεγάτα Aliseo διέσωσε 227 μετανάστες, ανάμεσά τους 40 γυναίκες και 95 ανήλικους.

Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία έως την 30ή Ιουλίου, το ιταλικό ΠΝ έκανε στο πλαίσιο της επιχείρησης Mare Nostrum 426 επεμβάσεις από την αρχή της χρονιάς και διέσωσε πάνω από 93.000 μετανάστες.

Η επιχείρηση Mare Nostrum είχε ξεκινήσει τον περασμένο Οκτώβριο, έπειτα από δύο ναυάγια στα οποία είχαν χάσει τη ζωή τους πάνω από 400 άνθρωποι κοντά στη Λαμπεντούζα και στη Μάλτα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή