«Ηρωίδα» η παρένθετη μητέρα στην Ταϊλάνδη

«Ηρωίδα» η παρένθετη μητέρα στην Ταϊλάνδη

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Διεθνή κατακραυγή έχει προκαλέσει η περίπτωση εγκατάλειψης ενός νεογνού με σύνδρομο Ντάουν στην Ταϊλανδή παρένθετη μητέρα του ενώ οι γονείς από την Αυστραλία πήραν σπίτι μόνο το υγιές από τα δύο δίδυμα. Η 21χρονη Ταϊλανδή Παταραμόν Τσανμπούα υποστηρίζει πως οι Αυστραλοί γονείς –που την πλήρωσαν 15.000 δολάρια για να κυοφορήσει το παιδί τους– της είχαν προτείνει να κάνει έκτρωση όταν οι γιατροί τής είπαν ότι το ένα από τα δύο έμβρυα έπασχε από σύνδρομο Ντάουν, κάτι που η ίδια αρνήθηκε να κάνει επειδή είναι βουδίστρια. Το επτά μηνών βρέφος πάσχει και από συγγενή καρδιοπάθεια και λοίμωξη στους πνεύμονες. Η νεαρή Ταϊλανδή, η οποία λέει ότι δεν νιώθει καμία κακία για τους Αυστραλούς, δεσμεύεται να μην εγκαταλείψει ποτέ τον μικρό Γκάμι και να τον μεγαλώσει σαν δικό της παιδί.

Χθες, όμως, οι γονείς των μωρών, που διατηρούν την ανωνυμία τους, μίλησαν στο Channel 9 της αυστραλιανής τηλεόρασης και τόνισαν ότι δεν είχαν ιδέα πως η κόρη τους είχε και δίδυμο αδελφό, ενώ χαρακτήρισαν τραυματική την εμπειρία τους από την εταιρεία που διαδραμάτισε τον ρόλο μεσάζοντα. Αντιθέτως, η Ταϊλανδή μιλώντας στους δημοσιογράφους ισχυρίστηκε ότι ο πατέρας των μωρών, 50 ετών σήμερα, εμφανίστηκε στο μαιευτήριο και πήρε το κοριτσάκι αλλά δεν θέλησε να ρίξει ούτε μία ματιά στο νεογέννητο αγόρι, παρότι τα δύο μωρά κοιμόνταν δίπλα δίπλα. Η νεαρή εξετάζει το ενδεχόμενο να καταθέσει αγωγή στους Αυστραλούς γονείς.

Θέση για την υπόθεση έλαβαν και Αυστραλοί πολιτικοί. Ο πρωθυπουργός, Τόνι Αμποτ, χαρακτήρισε την υπόθεση «εξαιρετικά θλιβερή ιστορία», ενώ ο υπουργός Μετανάστευσης, Σκοτ Μόρισον, χαρακτήρισε την Ταϊλανδή «ηρωίδα και αγία».

Ο μικρός πρέπει να υποβληθεί σε επέμβαση στην καρδιά του και η Ταϊλανδή μητέρα του αδυνατεί να την πληρώσει γι’ αυτό γίνεται έρανος μέσω Διαδικτύου και έχουν ήδη συγκεντρωθεί περί τις διακόσιες χιλιάδες δολάρια.

Να σημειωθεί ότι στην Αυστραλία απαγορεύεται η παρένθετη μητρότητα με οικονομικά ανταλλάγματα, ενώ στην Ταϊλάνδη ο τομέας δεν υπόκειται σε κανενός είδους νομοθεσία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή