Νεπάλ: Στους 156 τα θύματα της κατολίσθησης

Νεπάλ: Στους 156 τα θύματα της κατολίσθησης

1' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συνολικά 156 άνθρωποι θεωρείται ότι έχουν χάσει τη ζωή τους από την κατολίσθηση που σημειώθηκε το σαββατοκύριακο στο κεντρικό Νεπάλ, ανακοίνωσαν σήμερα οι αρχές της περιοχής Σινουπαλτσόουκ.

"Έχουμε καταφέρει να ανασύρουμε τις σορούς μόνο 34 ανθρώπων χρησιμοποιώντας εκσκαφείς με τη βοήθεια των κατοίκων που μας οδήγησαν στις περιοχές όπου μπορεί να βρίσκονταν τα σπίτια τους. Αλλά γνωρίζουμε μετά βεβαιότητας ότι είναι αδύνατον να βρεθεί τώρα κάποιος ζωνταντός εκεί", δήλωσε τηλεφωνικώς στο Γερμανικό Πρακτορείο ο ανώτερος αξιωματούχος Γκοπάλ Παρατζούλι.

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε την παροχή αποζημίωσης 408 δολαρίων σε καθεμία από τις οικογένειες των θυμάτων, ενώ κάποιοι εξαγριωμένοι κάτοικοι κατήγγειλαν ότι οι αρχές δεν έκαναν αρκετά για να τους βοηθήσουν.

Το Σάββατο κατέρρευσε μία πλαγιά στη διάρκεια σφοδρών βροχοπτώσεων με αποτέλεσμα οι βράχοι και η λάσπη που αποκολλήθηκαν να πέσουν στον ποταμό Σουνκόσι και να φράξει η κοίτη του, αλλά και να αποκλειστεί μία μεγάλη οδική αρτηρία, ο μοναδικός αυτοκινητόδρομος που συνδέει το Νεπάλ με την Κίνα.

Εκατοντάδες άνθρωποι εκτοπίστηκαν.

Η καταστροφή του Σαββάτου σημειώθηκε στη μέση της νύχτας καθιστώντας δύσκολη τη διαφυγή των κατοίκων. Χαρακτηριστικό είναι ότι δύο από τα πτώματα που βρέθηκαν ήταν μίας γυναίκας που βρέθηκε κρυμμένη μαζί με το μωρό της μέσα σε ένα ντουλάπι.

Πολλοί επιζώντες έχασαν ολόκληρες οικογένειες από την καταστροφή.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή